#woohah2016: To The Max trekt zich niets aan van weinig publiek

Lokaal talent feest tussen de grote namen door

Wesley van Oevelen ,

De organisatie van Woo Hah! strikte behoorlijk wat grote Amerikaanse namen, maar de grote Nederlandse namen bleven achterwege. Wel is er lokaal talent. En lokaler dan het Tilburgse To The Max ga je het niet krijgen.

Evenementenorganisatie To The Max groeide in twee jaar tijd van nul naar hét vlaggenschip van de Tilburgse hiphopscene en is niet alleen verantwoordelijk voor hiphopavonden in de Hall of Fame, maar promoot ook talent van eigen bodem. Organisator Max de Beijer kiest dit jaar om onder de noemer 'Talent Meets Talent' Le Seton, Vin Arge, ALPHADNA (die helaas moet afzeggen), Yung Amadeus, Steev en Kringili & Alex Megas op het FunX podium te zetten.. 

Wat is het verschil met vorig jaar, toen To The Max ook op Woo Hah! stond?
Doordat het bij Sevn – die net voor To The Max speelde – enorm druk is, is het verwachtingspatroon hoog, maar valt het uiteindelijke bezoekersaantal bij de FunX Stage behoorlijk tegen. Meer man dan vorig jaar, toen er een hooguit honder man stond, is er niet. Niet gek met Mick Jenkins en Tyler the Creator die tegelijkertijd speelden. Gelukkig staat er bij het absolute hoogtepunt Kringili en Alex Megas wél een hoop volk.

Oh ja?
Jazeker. En dat is ook niet gek. Het Tilburgse duo bestaande uit de rapper Kringili en producer Alex Megas is populair in de omgeving. In de zaal rapt iedereen dan ook de teksten van de Dertien Hoog EP uit volle borst mee. Het is nu vooral wachten op de Juice EP, waar de twee ook wat tracks van deden. Vrienden Wakeem en T.Dutty doen ook nog mee tijdens ‘Wagwan’.

En verder?
Rapper Steev bewijst dat hij in een jaar tijd ontzettend is gegroeid. Hij staat met meer charisma op het podium dan een jaar ervoor en lust het publiek rauw. Vooral bij ‘Namasté’ gaan de aanwezige mensen los. Yung Amadeus pompt wat eigen gemaakte beats en harde tracks, Vin Arge draagt z'n steentje bij en de Rotterdamse rapper Le Seton is uniek in z’n soort en scoort met grappige nummers als ‘Nutella’ en ‘Pussy Voor M’n Crew’.