#woohah2016: Young Thug laat Koepelhal uit elkaar knallen #woohah2016: Young Thug laat Koepelhal uit elkaar knallen

Een voller dan volle zaal en non-stop moshpits

, Flip Kloet

#woohah2016: Young Thug laat Koepelhal uit elkaar knallen

Een voller dan volle zaal en non-stop moshpits

Flip Kloet ,

Je hebt bazen en je hebt opperbazen. Young Thug behoort tot de laatste groep. Dat is alleen al te merken aan de overvolle Koepelhal, maar daarnaast ook aan zijn setlist met bangers die iedereen zonder moeite mee zingt. Als je ook maar een beetje van hiphop houdt, ken je minimaal een refreintje van Thugger uit je hoofd.

De Amerikaanse rapper uit Atlanta werd bekend met zijn Slime Tapes, waar er inmiddels alweer drie van uit zijn. Mocht je op een hiphopavond zijn en er komt geen nummer van Young Thug voorbij, dan heeft de dj zijn werk sowieso niet goed genoeg gedaan. Denk aan hitjes als 'Best Friend', 'Power' en 'Hercules'. Iedereen kent ze ondertussen van voor tot achter.

Komen die nummers ook allemaal voorbij?
Ja, dat is het geval en eigenlijk komen alle bekende bangers al vanaf het begin voorbij. Het is tekenend voor de show van Thugger: het maakt bij hem ook niet uit wat voor tracks er precies voorbij komen. Eerlijk gezegd lijkt het allemaal nogal op elkaar, maar het blijft bij iedere song opnieuw turnt up tot de track is afgelopen. Voeg daaraan toe dat er maar hele korte onderbrekingen tussen de nummers zitten en je kan je voorstellen dat een show van Young Thug non-stop springen is.

Kan de Koepelhal nog voller?
Retorische vraag die toch even gesteld mag worden. Het was namelijk echt dringen geblazen. Van het einde van de zaal tot vooraan. Overal staat het even vol. Als iedereen dan ook nog een begint te duwen en dansen bij al die clubbangers die voorbij komen, is het gewoon een grote chaos. Zelfs op de stalen constructies aan de zijkant klimmen mensen omhoog om naar de show te kunnen kijken. Voor hen is het makkelijk om te genieten van deze hitshow, maar voor de mensen in het publiek is het vooral zorgen dat je weer levend uit de zaal komt.

Heeft het publiek het allemaal overleefd?
Op een paar mensen in de moshpit, die flink onderuit gingen na, heeft iedereen het overleefd. Een paar schrammen, stoten en kleerscheuren neem je op de koop toe als je naar een show van Young Thug gaat. Zo werkt dat gewoon. Thugger kan geschaard worden onder het kopje levende legendes. Met zoveel publiek in de zaal en hits op je naam kan het niet anders dan helemaal uit de hand lopen. Wat een drukte, wat een hitte! De volgende keer mogen dit soort namen best op de main stage staan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg