#woohah2016: Sevn Alias trekt overvolle zaal met zijn XL hitshow #woohah2016: Sevn Alias trekt overvolle zaal met zijn XL hitshow

De frontlinie van de Nederlandse hiphop verzamelt op FunX Stage

, Flip Kloet

#woohah2016: Sevn Alias trekt overvolle zaal met zijn XL hitshow

De frontlinie van de Nederlandse hiphop verzamelt op FunX Stage

Flip Kloet ,

Dat Sevn Alias ondertussen een begrip is in het Nederlandse hiphop-circuit is niet te ontkennen. Op Woo Hah! pakt hij het nog groter aan en komt met een XL optreden met o.a. de mannen van SBMG, Rotterdam Airlines en Hef. De gedreven Sevn trekt in ieder geval een overvolle zaal en met wat versterking van zijn vakbroeders is het al helemaal gaande.

Zoals Sevn Alias bescheiden oppert op het begin: ‘Er zullen mensen zijn die mij kennen. Er zullen mensen zijn die mij niet kennen.’ Nou Sevn, onderschat jezelf niet. Letterlijk iedereen die hier staat is gekomen om hard te gaan op YouTube-hits als ‘Kifesh’, ‘Mandem’ en ‘Fasta’. Zijn nieuwe mixtape 24/7 III is net uit en staat nu alweer op weer in de iTunes Album Top 10. Als je de streaminghits van SBMG en Rotterdam Airlines bij optelt, spreekt het voor zich dat deze streamingskanonnen de hele zaal plat kunnen leggen met hun trappy Nederhop.

Maar doen ze dat ook?
Nou en of! Sevn begint de show alleen, maar houdt het niet rustig. Met het spreekwoordelijk gestrekte been knalt hij het publiek in met zijn bangers als ‘Kifesh’ en ‘Dribbel’. Ook de tunes van zijn bekende 101 Barz-sessies komen natuurlijk voorbij. Video’s die met gemak over de drie miljoen views gaan, dus het spreekt voor zich dat het Woo Hah!-publiek het met gemak meezingt. Sympathieke Sevn heeft het publiek in al in de pocket, nu zijn collega’s nog.

Wie komen bijvoorbeeld langs tijdens de XL show?
Na de eerste drie nummers is het tijd voor de eerste gast. Hef Bundy wordt met een berg aan lawaai ontvangen, want dat is toch een van de Nederlandse rappers die niet gemist mag worden op Woo Hah!. Nadat Hef het publiek zover krijgt om een wall of death op te zetten tijdens ‘Kofferbak’, lijkt het eigenlijk niet meer harder te kunnen worden dan dit. Toch is de komst van de mannen van SBMG wel echt de kers op de taart. Bangers als ‘Mandela’ en ‘Langs Je Rij’ houden de energie hoog en de moshpit gaande.

Zo, dat is positief. Zijn er ook nog minpunten te ontdekken?
Die zitten vooral in de details. Zo klinkt het geluid van de microfoon de eerste paar tracks meerdere malen overstuurd, maar daar kunnen de rappers natuurlijk niets aan doen. Waar ze wél wat aan kunnen doen, is de keuze van de op een na laatste track; een dancehallnummertje voor de dames. De jongens in de pit kunnen het duidelijk niet waarderen en lopen richting Tyler en Skepta. Toch maken Sevn met zijn maten het met afsluiter ‘Summer 16’ weer helemaal goed voor het overgebleven publiek. Sevn Alias XL heeft hier op Woo Hah! een hitjesparade in huis die je als liefhebber van Nederlandse hiphop niet mag missen.

Sevn Alias op Woo Hah! 2016

Sevn Alias op Woo Hah! 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg