#woohah2016: Schoolboy Q eindigt Woo Hah! met excuses #woohah2016: Schoolboy Q eindigt Woo Hah! met excuses

Visumproblemen en slechte stem nekken reserve-headliner

, Freek Verhulst

#woohah2016: Schoolboy Q eindigt Woo Hah! met excuses

Visumproblemen en slechte stem nekken reserve-headliner

Freek Verhulst ,

Het zit Woo Hah! dit jaar ook niet mee met die headliners. Mac Miller cancelde last-minute, en hier had natuurlijk een recensie van Future moeten staan, maar die zegde zijn show een maand van tevoren af. Maar goed, gelukkig werd Schoolboy Q bereid gevonden zijn spot over te nemen. Laten we hopen dat hij de teleurstelling van het wegvallen van die twee bovenste namen op de poster een beetje kan wegnemen.

'Look, I know Future was supposed to play. I would be mad as fuck too if I got Schoolboy Q', begint de Amerikaan zijn set vol zelfspot. 'Are you mad as fuck? No? Well then let's turn the fuck up!´ Er is geen vuiltje aan de lucht: het weer is goed, het veld voor de Snipes staat ram- en ramvol en als de eerste klanken van 'Hands On The Wheel' door de Spoorzone schallen, gaan de handen tot ver achterin de lucht in.

Dan volgt een blok met achter elkaar 'Collard Greens', 'm.A.A.d. City' (beide tracks met Kendrick Lamar) en de kersverse Kanye-collab 'THat Part', dat door het publiek allemaal gretig wordt ontvangen. Elk woord wordt fanatiek meegerapt, zelfs achterin ben je niet veilig voor de moshpits die hier en daar ontstaan. Shit, wat gaat het hard.

Ah, niemand die het na vanavond nog over Future heeft?
Eh, nou, was het maar zo'n feest. Vlak daarna dooft het ontstane vuurtje alweer vrij snel. Met dank aan de ´light skinned n*gga with holes in his ears´, als we Schoolboy Q mogen geloven.

Sorry, wie!?
Zijn vervangende dj (een witte jongen met tunnels). Schoolboy's eigenlijke dj mocht wegens een visumprobleem niet afreizen naar Nederland, en de man achter de draaitafels is eigenlijk vooral een producer ('he's so creative, but he can't play the right song'). Dat gaat van kwaad tot erger, tot grote frustratie van de man met de hoed, die op het absolute dieptepunt zijn publiek 'Fuck you!' laat scanderen voor de dj, en vervolgens zelf de track maar instart, want 'dat gaat sneller'.

Daar komt trouwens nog bij dat Schoolboy Q zelf ook bepaald niet goed bij stem is. Met ruim een halfuur gespeeld begint het al wat leeg te lopen, en mensen hebben meer en meer aandacht voor hun telefoons vanwege de strafschoppenserie bij Duitsland - Italië.

Gênant...
Ja, en Schoolboy Q heeft het zelf ook door. Hij eindigt zijn show een kwartier voor tijd met excuses, verdedigt zelfs z'n dj even omdat hij ook maar 'new to this shit' is, en meldt dat hij in december terugkomt voor de herkansing (TivoliVredenburg, zojuist aangekondigd). Nee, het zit Woo Hah! dit jaar écht niet mee, met die headliners.

Schoolboy Q op Woo Hah! 2016

Schoolboy Q op Woo Hah! 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg