#woohah2016: Rico en Sticks proosten op 15-jarige samenwerking #woohah2016: Rico en Sticks proosten op 15-jarige samenwerking

‘Opgezwolle tot Nu’ blijft boeien

, Wesley van Oevelen

#woohah2016: Rico en Sticks proosten op 15-jarige samenwerking

‘Opgezwolle tot Nu’ blijft boeien

Wesley van Oevelen ,

Ronnie Flex, Lil Kleine, Broederliefde zijn allen succesvolle jonge rappers en gaan enorm lekker in het Nederlandse hiphop-wereldje. Maar, geen van hen staat op Woo Hah!. Oudgedienden Rico en Sticks, toch al 15 jaar gevestigde orde in de Nederhop, zijn wél van de partij.

Junte Uiterwijk en Ricardo McDougal touren dit jaar met hun #OpgezwolleTotNu door het land en staan als enige Nederlandse act op de Snipes stage. Voor de mensen die de show al eens zagen, is het een herhaling van zetten, maar de show verveelt nooit. Tijdens een heerlijk ondergaand zonnetje brengen de heren een ode aan hun repetoire. En die recht-voor-je-raap-raps gaan er bij de liefhebbers nog altijd in als zoete koek.

Is er in al die jaren wat veranderd?
Zeker. Denk alleen al aan het nummer ‘Gekkenhuis’. Sticks rapt: "Op die momenten weet ik zeker dat ik geen kinderen wil. Maar waarschijk ben ik egoïst en neem ik twee kids…”. Tegenwoordig rapt de Zwollenaar dat hij wél kinderen wilt en ‘proost’ hij op het nieuwe leven. Logisch, want zijn vriendin is zwanger.

Verder opvallend?
Weinig. Het optreden van het Zwolse duo verloopt, zoals altijd, gestroomlijnd. Mooi om te zien is hoe het plezier er bij de heren vanaf spat. De lach verdwijnt niet van het podium. Dat heeft ook het effect op het veld, dat vrolijk meedeint, springt en rapt. Kubus doet nog een paar nummertjes - ‘Strik je veter’ ‘Hamvraag’ en ‘Freak de Flow’ - tot grote vreugd van het aanwezige publiek. ‘Sloopwerk in vrede’ noemt Sticks de show. Dat valt allemaal reuze mee, maar de sfeer blijft lekker. Het werk uit de Opgezwolle-tijd doet het ’t best. ‘De Volle’, ‘Hoedenplank’, ‘Rustug’ en ‘Verre Oosten’ gaan nooit verloren, zullen we maar zeggen. En nee, van de verzekeringsmaatschappijraps blijven ze ver weg.

Is het genoeg?
Jawel. Maar, een nieuwe plaat van de twee is meer dan welkom. De twee rappen twee onbekende nummers en dat smaakt naar meer. Helemaal omdat een paar geplande projecten werden gecanceld. Volgend jaar een nieuw plaatje van Ri en Sticky? Doen!

Rico & Sticks op WOO HAH! 2016

Rico & Sticks op WOO HAH! 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg