#woohah2016: Little Simz doet niet aan moshpits #woohah2016: Little Simz doet niet aan moshpits

...maar laat de Bax Bouncen

, Freek Verhulst

#woohah2016: Little Simz doet niet aan moshpits

...maar laat de Bax Bouncen

Freek Verhulst ,

Als een brave scholiere ziet ze eruit, met een onberispelijk bloesje, en zo'n hippe gescheurde spijkerbroek. Ze kijkt wat onzeker uit haar ogen, de amper half gevulde Koepelhal in. Niet bepaald de "queen" die je verwachtte toen ze werd aangekondigd, maar dan begint Little Simz uit Londen te rappen. "Everybody should know I'm a king now". King, ja.

Want kom er bij haar niet mee aanzetten dat ze een "female MC" is, zo maakte ze onlangs The Guardian nog duidelijk. Zullen we dus ook niet doen, en is ook helemaal niet nodig, want als niemand minder dan Kendrick Lamar zegt dat je misschien wel 'the illest out there' bent, dan maakt het zéker niet meer uit wat er al dan niet tussen je benen hangt. Het respect tussen die twee is trouwens duidelijk wederzijds, want ze opent met Kendrick's 'Alright'.

Vooraan in de zaal gaan de eerste joints rond en wordt er voorzichtig wat gedanst, maar nog niet harder dan dat Simz dat zelf doet. Bovendien moet ze zich vaak wat overschreeuwen om boven de beats uit te komen. Het blijft zodoende lang een beetje tam, totdat 'Bars Simzson' aankondigt dat ze nu een liedje voor haar buurvrouw gaat doen.

Eh, pardon?
Ja, lief verhaal. Simz maakt haar muziek op haar slaapkamer, en haar boxen staan tegen de muur die ze met haar buurvrouw deelt, legt ze uit. "En ik maak mijn muziek 's nachts, dan kan ik hun hond horen blaffen. Dus in plaats van aan te bellen en sorry te zeggen, schreef ik een liedje voor haar en zette ik dat op m'n album". Niks te turn down for what!?, dus. De inmiddels al een stuk beter gevulde Koepelhal staat fanatiek mee te brullen met het superaandoenlijk getitelde 'God Bless Mary'.

Aww...
Ja, maar vergis je niet in Simz. Meteen daarna volgt de woeste grimebanger 'Dead Body', en staat de hele boel te springen; wat een toptrack is het ook. Wel een beetje jammer dat daarna de aandacht weer een beetje verslapt, ook doordat ze uitgebreid de tijd neemt voor een foto met het publiek. Het laatste nummer is gelukkig weer een banger, maar eerst wordt er nog even meegedeeld dat moshpits niet zijn toegestaan bij haar shows.

Lol wat?
Tja, "It fucks up the people in front", is haar argument. "Just jump up and down". Beetje braafjes? Beetje braafjes, maar uiteindelijk wel een overtuigende set. En het feest lijkt er niet minder om.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg