#woohah2016: A$AP Ferg geeft topshow #woohah2016: A$AP Ferg geeft topshow

Halve Amerikaanse rapscene op podium

, Wesley van Oevelen

#woohah2016: A$AP Ferg geeft topshow

Halve Amerikaanse rapscene op podium

Wesley van Oevelen ,

Woo Hah! strikte rapper A$AP Ferg als een van de headliners dit jaar. De Amerikaanse trapkoning speelt voor een overvolle Bax Music Stage waar de rijen buiten doorlopen. Hij geeft een topshow.

Eerlijk is eerlijk. De organisatie van Woo Hah! pakt dit jaar uit met een ontzettend lekker programma met nóg meer Amerikaanse artiesten dan de voorgaande twee edities. A$AP Ferg, zeker niet de minste, is er één van. Samen met A$AP Rocky is hij een van de grootste exponenten van de A$AP Mob en nu is hij een gevestigde naam in de top van trapwereld.

Als verslaggever mag je eigenlijk geen minuut missen van een optreden waar je over schrijft. Maar, als je gewoon niet binnenkomt door de massale drukte, heb je een voorzichtig excuus. Beveiligers houden honderden toeschouwers aan het begin van Fergs’ show tegen uit veiligheidsmaatregel. De rapper is overigens stipt op tijd begonnen, waar headliners van andere jaren nog weleens een half uur te laat kwamen omdat ze in de hoofdstad de coffeshops bezochten.

En eenmaal binnen?
Ferg schreeuwt vakkundig over de trapbeats heen, bijgestaan door MC Marty Baller. Tracks van de platen Trap Lord en Always Strive and Prosper galmen door de Koepelhal. Ferg geeft het publiek wat het wil, maar wil daar wel wat voor terug: ‘Show me some titties!’

Nam ‘ie nog iemand mee?
Nou en of. De geruchten gaan al heel de dag dat A$AP Rocky in the building is. Wanneer laatstgenoemde daadwerkelijk het podium opspringt, is de zaal te klein. Iedereen rent elkaar omver om zo dicht mogelijk bij de New Yorker in de buurt te komen. De zaal staat spreekwoordelijk in vuur en vlam. Of hoe noemen ze dat tegenwoordig? Lit! Hij doet mee met de absolute bangers ‘Shabba’ en ‘Work’. Op de achtergrond bouwt de halve Amerikaanse rapscene een feestje. Tyler, the Creator, Young Thug en Schoolboy Q maken het publiek, door alleen maar even te glimlachen, gek.

Anders nog iets?
Het eerbetoon aan de onlangs overleden mede A$AP Mob-oprichter A$AP Yams, is mooi. Het publiek licht de zaal op met de duizenden mobieltjes en aanstekers en schreeuwt: ‘Rest in peace A$AP Yams!’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg