Shoulders Of Giants blazen eerste album op met energie

Bloed, zweet en tranen in één schijfje

Carlijn Kösters ,

Zo enthousiast als een club blije labradors zijn ze: de jonge goden van de Tilburgse groep Shoulders Of Giants. Op 12 november releaset de band zijn album At Wits’ End in de door hen geliefde Hall Of Fame, terwijl ze zich momenteel met volle overgave focussen op die aftrap. Via social media worden liefhebbers klaargestoomd voor het eerste echte schijfje van de heren: "Sterker dan ooit en geëvolueerd door de EP’s heen."

De mannen vonden het na twee EP’s wel eens tijd worden voor een echte "hee, hier zijn we!" naar de Nederlandse muziekwereld, in de vorm van een album. "We hebben gekeken naar onze sterke punten uit vorige producties en probeerden dit zoveel mogelijk te combineren’’, zegt zanger Mark over de uitkomst van het album. Als een visitekaartje zal het dienen, nadat de heren maandenlang hun dagen vulden met het ontwikkelen van het album. Zowel de spontaniteit als de sterke opbouw zal erin terug komen, verklaren de heren; ieder voor zich even trots op hun eindproduct. ‘’Eigenlijk is het precies zo uitgekomen als we wilden, daarbij hebben we nog nooit zo gedreven aan songwriting gedaan’’, verklaart de band. "Als we samen kwamen tijden repetities, was dat met de instelling dat we erna een eindproduct moesten hebben; wat nieuw voor ons was."

Eigenlijk voelt favorieten van een album kiezen een beetje als het kiezen van je favoriete kind. Desondanks zaten er voor het viertal wel een paar nummers tussen die er voor hen bovenuit schoten. "Won’t go down is zonder twijfel ons favoriete livenummer’’, beamen de heren stuk voor stuk. "Dat is het nummer met de meeste energie: het is snel en het knalt, eigenlijk is het alleen maar hard."
Toch hebben de Tilburgers niet alleen de veiligheid van hun ‘harde herrie’ opgezocht: het akoestische Limits Of Love breekt op een zachte manier het album met variatie.

Een veelbelovende massa met energie dus, komt ook naar voor vanuit de clip die de heren rondom hun favoriete livenummer opnamen. Benieuwd naar het enerverende gitaargeweld? Krijg hieronder een voorproefje voor de 12e!