Incubate en Best Kept Secret genomineerd voor European Festival Awards

Tilburgse festivals vertegenwoordigd in drie categorieën

Jenny Janssens ,

Vorig jaar viel Down The Rabbit Hole als enige Nederlandse festival in de prijzen voor Best New European Festival. Dit jaar is er wederom een aantal Nederlandse festivals genomineerd. Voor de grootste prijs, Best Major Festival, vertegenwoordigen Mysteryland en Pinkpop de Nederlandse festivalcultuur.

Ook in de kleinere categorieën is Nederland dit jaar weer goed vertegenwoordigd. De Tilburgse (/Hilvarenbeekse) festivals Incubate en Best Kept Secret komen in aanmerking voor drie verschillende awards. Incubate voor Best Indoor Festival en Best Kept Secret voor Best Line Up en Artists’ Favourite Festival.

Incubate neemt het in de categorie Best Indoor Festival op tegen onder andere Blues in Hell (Noorwegen) en De Lokerse Feesten (België). Best Kept Secret neemt het in de categorie Best Line Up op tegen gewaagde tegenstanders als Glastonbury (Engeland), Rock Werchter (België) en Sziget (Hongarije). Andere kanshebbers in de categorie Artists’ Favourite Festival zijn onder andere Lowlands, Pukkelpop (België) en Sziget.
 
Alle shortlists van de European Festival Awards 2015 vind je hier.