Klimmen en klauteren over bezoekers bij Yellow Claw

Zwemmen of verzuipen in een maalstroom van mensen

Michael Janiec ,

Deze zondag barstte Stardust op Paaspop uit zijn voegen voor YC. De Stardust tent kreeg te maken met een klassiek voorbeeld van een ‘bottleneck’. Een rivier aan mensen probeerde zich via de versmalde ingang naar binnen te wurmen. Met elke stap verder, leek het moeilijker om vooruit te komen. Er gingen gelukkig ook enkelen naar buiten. Het geluid van Yellow Claw was blijkbaar niet behapbaar voor iedereen, of misschien was het vanwege de drukte.

HET CONCERT

Yellow Claw, Stardust, zondag 5 april 2015

DE ACT

Yellow Claw is groot, dit was mogelijk omdat zij dit precies op het goede moment werden. Het genre ‘trap’ deed zijn intrede in de dansscène, en daar was opeens Yellow Claw met ijzersterke producties en pakkende songteksten. Met oud en nieuw stonden zij nog op de Time Square in New York met o.a. Diplo, vandaag verwelkomt YC de Nederlandse fans met nieuwe nummers.

HET NUMMER

De inslag van het nummer ‘Shotgun’ wordt uitbundig benadrukt met een confettikanon. Stilstaan is voor sukkels, Yellow Claw sloopt de Stardust WAE-tent. Nieuw materiaal van het eerste album is ook te horen. Even wennen, maar het klinkt krachtig. Het bekendere nummer Thunder zet de gehele zaal echt in lichterlaaie; bijna iedereen staat te dansen. 

HET MOMENT

MC: “We gaan met z’n allen hakken!” Beukende hardstyle knalt uit de woofers en tweeters. Ook het moment waarbij mensen collectief moeten gaan zitten, deze zorgt voor een energieke ontploffing bij het publiek.

HET PUBLIEK

Lekker plakken op elkaar en doorzakken. Niemand kijkt hier verdrietig. Wie hier niks te zoeken heeft is snel weg; de aanwezige bezoekers zijn hier om een feestje te bouwen en dit lukt meer dan aardig! 

HET OORDEEL

Het enige minpuntje is dat ‘t gewoonweg te druk is. Yellow Claw brandt de tent af met reeksen aan publieksfavorieten en sterke eigen producties. Binnen een paar jaar heeft YC een sterk eigen geluid gecreëerd. Wat betreft het genre trap is het geluid van YC gewoon A-merk kwaliteit. Iets wat bovenaan de schappen ligt en waar niemand eromheen kan. 

plak hier de embed code

DE FOTO