Paaspop 2015: Vintage Trouble imponeert probleemloos

Veel soul, veel bluesrock en een beetje stropdas

Carlijn Kösters ,

Het classy viertal kroont zichzelf tot beste Phoenix-act op zondag, en dan niet alleen door hun charmerende kledingstijl. Met heerlijke bluesrock, een sterke soulstem en een hele hoop liefde voor Californië, doen de heren alle mogelijke negativiteit de (strop)das om. Ademloos bewondert Schijndel het Amerikaans talent.

HET CONCERT

 Vintage Trouble, Phoenix, zondag 5 april 2015

DE ACT

Een bluesrockband uit het hartje van Los Angeles, met een hart voor soul. Het viertal van Vintage Trouble onstond in 2010, waar de basis werd gelegd voor de charmeurs. Met hun lange, gedetailleerde gitaarsolo's weten de Amerikanen hun publiek mee te nemen in een muzikale trans, afwisselend met hun pure, vocale funk. Een genot voor elk muzikaal hart en diens heupen. 

HET NUMMER

'Blues Hand Me Down' is zonder twijfel de grote publieksfavoriet. De Phoenix gaat helemaal los in de tent, evenals de rest van de band. Afwisselend tussen lekker ruwe gitaarstukken en riffjes die de gitaarlievende oren strelen, schreeuwt de zanger het nummer vol met funk. 

HET MOMENT

De laatste avond, na een dag vol welverdiende en langverwachte zon, is aangebroken. Het avondrood heeft Paaspop gevonden en de bezoekers genieten tevreden na van de opgenomen vitamine B op hun paaszondag. Wanneer frontman Ty Taylor inspeelt op dit genot, vertelt over zijn bewondering voor de zonsondergang in Californië en daarmee zijn liefde hiervoor deelt met het publiek, begint de band het lieflijke nummer 'Not Alright By Me' te spelen. Passender had het nummer niet gekund, met een sfeer die niks anders was dan een mengeling tussen een goede sfeer en muziekgenot.

HET PUBLIEK

Van alle publieksdansers op Paaspop, nemen de Vintage Trouble-luisteraars hun danstaak het meest serieus. Bij binnenkomst staat niemand stil, en dat blijft zo tot het einde. Het publiiek bestaat stuk voor stuk uit muziekliefhebbers pur sang, wat zorgt voor een heerlijke sfeer.

HET OORDEEL

Geen ziel in de zaal die niet genoten heeft van het optreden van het viertal. Goed in elkaar, gepassioneerd, gevarieerd en met lekker veel gitaren. Een traktatie voor zowel iedere rock-, als soul-, als bluesliefhebber.

DE FOTO