Paaspop 2015: Typhoon brengt wervelstorm aan zomerse vibes in Apollo

Koning (of keizer of motherfucking admiraal) van de Paaspopzaterdag

Jenny Janssens ,

Nadat Jett Rebel nog maar net de Apollo volledig omver heeft geblazen, lijkt het alsof het hoogtepunt van het hoofdpodium van de zaterdag al is geweest. Niets is echter minder waar, want het échte feest moet nog losbreken. Stamp je tentharingen nog maar even aan, want Typhoon en zijn band are on their way.

HET CONCERT

Typhoon, Apollo, zaterdag 4 april 2015

DE ACT

Koning, keizer of een motherfucking admiraal. Deze titels verdient Typhoon met stip als het gaat om festivals. De rapper deed met zijn band al dienst als huisband van De Wereld Draait Door, maar op een festival komt dit feestelijke collectief toch echt beter tot zijn recht. Bijna niet meer weg te denken uit de Nederladse festival line-ups en ook op Paaspop is dit collectief van plan om een feest te bouwen. Zijn tweede soloalbum ‘Lobi Da Basi’ kwam vorig jaar uit en werd vol lof ontvangen door de Nederlandse muziekwereld.
 

HET NUMMER

De heren bewaren het beste voor het laatste. Hét festivalanthem van Lobi Da Basi ‘Zandloper’ is het eind van de set. Waar de hele Apollo al de zolen onder hun schoenen af aan het dansen was, gaat het hier nu compleet stuk. Het nummer duurt ook flink wat langer dan normaal. Een dikke tien minuten doet Typhoon de Apollo nog eens extra hard op zijn grondvesten schudden, terwijl de hele tent "Lobi Da Basi" scandeert.

HET MOMENT

Ongeveer halverwege de set pakt Typhoon’s drummer alle shine. Niet alleen zet hij hier een fantastische drumsolo neer, maar ook spit hij daarbij een waanzinnig strakke verse. Een prestatie die wordt beloond met een luid applaus van het publiek.

HET PUBLIEK

Krijgt geen genoeg van Typhoon. De diversiteit is enorm: jong en oud staat te genieten van de show. Wellicht heeft DWDD bijgedragen aan het succes van Typhoon, maar ook zonder de rol van huisband zijn de muzikanten dé sfeermakers van het festival. De Apollo is één groot zomers feest.
 

HET OORDEEL

Jett Rebel mag dan misschien wel de Prince der Nederlandse festivals, maar Typhoon is toch wel echt de koning van deze Paaspopdag. Een troon die hij heeft geclaimd door een ontvlambaar mengsel van hiphop, reggae en door het blazersaandeel zelfs wat jazz. De muzikanten die Typhoon bij zich heeft zijn stuk voor stuk briljant. Typhoon trapt met dit optreden het festivalseizoen op een waanzinnige manier af, want door de intens vrolijke reggaevibe voelt het in de Apollo als een zomeravond. Dat de knuffelbare Typhoon een uur lang op zijn blote voeten samen met zijn hele band op het podium staat te dansen, draagt bij aan deze chille vibe. Iedereen die hierbij aanwezig was, heeft morgen ongetwijfeld zere voeten. Met Typhoon heeft Paaspop misschien wel de grootste headline-party van het weekend te pakken. 

DE FOTO