Paaspop gaat anaal in de Loco Royale

Rectum Raiders doet ode aan de herenliefde ontaarden in slagveld van vunzige geilheid

Freek Verhulst ,

'Laten We Elkaar Geen Mietje Noemen', doopt Paaspop haar themafeestje in de Loco Royale dat geheel in het teken staat van gay, gayer, gayst. Opvallend? Welnee, de New Kids riepen jaren geleden toch al: "Als je uit Schijndel komt, ben je homo." Dan verdient die kennelijk grote scene ook een eigen podium op het grootste feest dat de Meierij rijk is.

Voor Queen Michi zijn de druiven zuur. De ietwat gezette dragqueen geeft heus wel alles wat ze in huis heeft, maar de Loco Royale is al helemaal gesloopt. Omvergeblazen door de allesverwoestende orkaan van fallusvormige voorwerpen en Schültenbräu die het Nijmeegse Rectum Raiders een uur lang door de tent heeft laten stormen. Michi moet het zelf ook hebben gezien, van achter het podium. En ze moet het ook al aan hebben zien komen, terwijl ze tijdens haar entree over wat bierblikken en komkommers heenstapte in haar zilveren klompen, dat dit een verloren wedstrijd was. Vanavond zijn we helemaal pro-equality in de Loco Royale, maar dit was absoluut een ongelijke strijd.

Even een uurtje terugspoelen. De avond kwam wat traag op gang, begon tenslotte al twintig minuten te laat, en het dj-collectief in drag dat aftrapte kreeg de boel niet echt op gang. Maar dan, iets over half elf, betreedt de geilste metalband van Nederland het podium.

Rectum Raiders is de naam. Het viertal betreedt het podium in minimale outfits - in het geval van de als microfoonstandaard dienende sexslave slechts een onderbroek en een masker - en trapt af met een cover van Electric Six - Gaybar. Die onvermijdelijke gayclassic kun je inderdaad maar beter alvast gehad hebben. Aan mijn haar voel ik ineens gefriemel, gevolgd door een dikke zoen op de wang van een jongen met een petje. Ikzelf ben normaliter meer van de dames, maar op een avond als deze is dit het mooiste compliment dat je kunt ontvangen. Rectum Raiders is net begonnen, maar de toon is nu al gezet.

Rectum Raiders releasete vorig jaar een EP, 'Fire In The Hole' en verwierf een hoop nieuwe aanbidders met de clip die de groep voor Benni Benassi-cover 'Satisfaction' op de Wallen opnam. Vanavond speelt de groep voornamelijk covers, waardoor bijvoorbeeld 'La Vida Loca' van hopeloze closet-case Ricky Martin ineens in een snoeiharde metalplaat verandert. Pas echt los gaat het echter als de groep eigen compositie 'Schülty' inzet; een ode aan het met dank aan New Kids hier in deze regio zo gecultiveerde budgetbier van de Aldi. Niet per se gay dus, maar wel als de drank op sensuele wijze over blote bovenlijven wordt gegoten.

Dat is het begin van het einde. De eindeloze glamrockposes, de slachtoffers - een onderbroekman in paardenkopmasker en de eerder genoemde sexslave - die bij Def Leppard-cover 'Pour Some Sugar On Me' letterlijk met suiker worden overgoten, de voortdurende impliciete seksuele handelingen, de komkommer die door de bassist in een stuk oraal wordt ingenomen en vervolgens gedeeld met het publiek; het Paaspop-publiek snapt er zichtbaar helemaal niets van. Maar vooraan het podium is het feest. Een keuze heb je daar ook niet, want de mannen van Rectum Raiders komen je halen en hebben geen glijmiddel nodig.

Net als het voorste deel van het publiek murw gebeukt en onder de dubieuze vlekken brengt het kwartet met DJ Paul Elstak's 'Rainbow In The Sky' deze avond tot een ongekend hoogtepunt. Queen Michi zal zeggen dat het te vroeg was, maar Rectum Raiders valt niets te verwijten. Deze gasten kennen maar een versnelling: de allerhoogste. Hetero, homo, bi of trans; na een set als deze kun je niet anders dan verliefd worden op de vier Nijmegenaren.