Paaspop 2015: Tieneridool Jett Rebel bevestigt de hype

Apollo kust de voeten van glamoureuze nederpopgod

Jenny Janssens ,

Als festivalganger kán je hem gewoon niet gemist hebben, of je doet wel heel erg je best om hem te ontwijken. Nergens voor nodig. Zelfs als je Jett Rebel een beetje too much vindt, kun je niet ontkennen dat deze multi-instrumentalist barst van talent. Het muzikale wonderkind zet hier op Paaspop een waanzinnige show neer in de Apollo.

HET CONCERT

Jett Rebel, Apollo, zaterdag 4 april 2015

DE ACT

Het ging als een speer met Jett Rebel. Zijn twee albums, ‘Venus & Mars’ en ‘Hits For Kids’ zagen allebei het licht in 2014 en staan beide vol hitjes. Single ‘Louise’ was de doorbraak voor deze 24-jarige muzikant, maar ook ‘Tonight’ gaat heel erg lekker. De vergelijking met Prince wordt vaak getrokken: Jett is inderdaad een minstens net zo flamboyante verschijning, maar zeker geen kopie.  

HET NUMMER

Is toch wel ‘Louise’. Alles wat Jett Rebel en zijn band aan geluid produceren is goud. Ieder nummer is op zichzelf een parel. Maar met deze hit krijgt Jett het publiek, vooral het vrouwelijke deel, aan zijn voeten. Alle meisjes in de Apollo heten deze drie minuten even Louise.

HET MOMENT

De interactie is speels en flirterig. Met zijn schichtige groene oogjes bezweert Jett Rebel iedereen in de tent. Een paar momenten tilt hij zijn overhemd een stukje op en showt een stukje buik. Als voorspelbare reactie een uitzinnig gegil. Dat Jett een tieneridoolstatus heeft, is nu meer dan duidelijk. Voor heel even gaat Jett het podium af en loopt naar de voorste rij. De meisjes houden het niet meer en raken hem aan alsof hij een heilige is. Iedereen wil een stukje Jett. Hij komt echter niet om met het publiek te knuffelen, maar komt terug op het podium met een bord waarop staat "Lexie, je ben sexy!!!’’. Gezien het feit dat de gitarist begint te blozen, gaat dit zeer waarschijnlijk over hem. Dit gebeurt overigens allemaal tijdens een nummer. ‘Lexie, je bent sexy’ is nu even het nieuwe refrein. De hele Apollo scandeert mee en brengt zo een mini-ode aan de gitarist.
 

HET PUBLIEK

Is uitzinnig. Maar dat heb je zeer waarschijnlijk al uit het voorgaande geconcludeerd. Hoewel er meisjes in overvloed naar de Apollo zijn afgekomen om een blik van de rockster op te vangen, is Jett Rebel er voor iedereen. Jong en oud, Schijndels of stads, de Apollo wordt weggeblazen door het onmiskenbare talent van Jett Rebel. Hij gunt het publiek geen moment rust: de Apollo ligt vanaf het eerste moment aan de voeten van Jett Rebel.

HET OORDEEL

Het valt niet te ontkennen: Jett Rebel is een van de meest getalenteerde multi-instrumentalisten van Nederland. Het is allemaal erg gelikt, super kitscherig en zelfs bijna fout, maar alles valt binnen de flamboyante wereld van Jett Rebel. Ook al is het een aparte verschijning om te zien, zijn roze lippen, confettinagellak en fancy parelarmbandjes zijn misschien niet heel casual voor een 24-jarige jongen.  Jett komt er om de een of andere reden mee weg. Love him or hate him, maar na het zien van een liveoptreden is het vrijwel onmogelijk om Jett Rebel te haten. De muzikant blijkt een onuitputbare bron van energie.  Alle nummers van de set worden met dezelfde kundigheid de zaal ingegooid. Jett Rebel bewijst weer eens de Prince der Nederlandse festivals te zijn. 

DE FOTO