Incubate 2015: Surfer Blood warmt zonnige Muzentuin op

Zomerse indie meets indian summer

Joost Peters ,

Surfer Blood zorgde met zijn poppy indierock (inclusief rammelende gitaren én sterke liedjes) voor een aangenaam zonnig uurtje op deze laatste festivaldag.

HET CONCERT

Surfer Blood, Muzentuin, zondag 20 september

 

DE ACT

Catchy indiepop van vier schuchtere heren uit Florida, wier muziek klinkt als de liefdesbaby van Weezer en Pixies (terwijl het kind stiekem ook wel wat trekjes heeft van ‘melkboer’ Nada Surf). De wat onbeholpen podiumpresentatie (‘Hi, this is our first time in Tilburg’) draagt bij aan de grote schattigheidsfactor. Gelukkig is een en ander ook muzikaal dik in orde: al drie albums lang grossiert de band in poppy college rock die de harten van sociaal wat minder vaardige hipsterjongens en -meisjes all over the globe verwarmt.

HET NUMMER

Tijdens ‘Swim’, het een na laatste nummer van de set, komen alle sterke punten van de band uit Florida aan de oppervlakte: rammelende gitaren, stemmige ooohs and aaahs en sterke liedjes. ‘Swim to reach the end’, zingt frontman John Paul Pitts. Op deze laatste festivaldag laat de geharde Incubate-bezoeker zich graag meevoeren op de woelige surfersbaren, op weg naar het einde van een wederom intense week.

 

HET MOMENT

Zanger Pitts legt zijn gitaar weg en besluit een voorzichtig uitstapje off stage te maken. Hij klimt de bühne af, gaat even liggen op een box, loopt een klein rondje, trapt en passant een achtergelaten blikje plat, slaat op de schouder van een voor het podium geposteerde hipster op leeftijd, en kruipt weer ietwat onhandig het podium op. Cute

 

OOK OPMERKELIJK

Over schattig gesproken: Lady Lamb (eerder die middag te bewonderen in de Muzentuin) zit tijdens het optreden nog stééds achter de merchandisestand, genietend van het nazomerzonnetje. 

 

HET PUBLIEK

De Muzentuin is op deze zonnige zondagmiddag redelijk gevuld. De pakweg tweehonderd bezoekers drinken, met de zonnebril op het mooie hoofd, een voorzichtig eerste biertje en genieten van de bijzonder aangename combinatie van zomerse indie en indian summer.

 

HET OORDEEL

Het studentikoze indie-uurtje vliegt voorbij: niets meer aan doen.

 

DE FOTO

Hier je embedcode