Exclusief rocken met eenmalig One In A Million optreden

‘Ne dikke páártie denk!’

Thijs de Kreij ,

De mannen van One In A Million steken de koppen nog eenmalig bij elkaar. De Tilburgse punk rock band wil hun cd-presentatie van tien jaar geleden nog één keer overdoen. Vanavond, 29 november, doen zij dat in 013.

One In A Million presenteerde tien jaar geleden hun enige album. De cd werd goed opgevangen door het publiek en de band stond op de kaart. Ze speelden door vrijwel heel Nederland en waren te bewonderen op festivals als Lowlands en Zwarte Cross.

Na verloop van tijd ging echter ieder een eigen weg. Nooit meer zijn ze samen gekomen en nooit meer hebben zij een afscheidsoptreden gegeven. Daarom voelen zij – althans dat schrijft 013 op hun site – de noodzaak om nog één keer samen te komen. “Dat is midden in de roos, volledig raak. Dát is wat we willen doen en dan is het basta”, verklaart Erik van Haaren, zanger van de band.

Van Haaren benadrukt dat ze weloverwogen gekozen hebben voor maar één show. Anders wordt het teveel met elkaar. “We haten elkaar eigenlijk en hebben een omgangsverbod.” Erik kijkt er zo serieus bij, dat het doet denken dat hij het daadwerkelijk meent.

“Nee grapje, haha. Eén reünieshow is bijzonder, twee is al minder exclusief. Drie shows gaat ruiken naar ‘ze doen het voor het geld’. Vier shows is al een tour en dan moet je allemaal shit gaan regelen. Daar hebben we geen geld voor. Vijf shows en niemand komt meer. We zijn gewoonweg niet zo populair dat er meer dan één show in zou zitten.” Hoewel Erik er eerst een grap van maakt, probeert daarna realistisch te zijn.

Hij onderstreept dan ook dat er niet meer shows in zullen zitten. Volgens de zanger zit niemand daar op te wachten. “Dit is leuk omdat het 10 jaar geleden is dat we een scheet lieten en mensen uit die tijd het gewoon geinig vinden om ons nog eens te zien. Maar meer zit er niet achter.” Of ze nu een omgangsverbod hebben of niet, elkaar wel of niet mogen, grappig zijn of niet; de mannen willen nog één keer gezellig samen rocken. Omdat het vrienden zijn. “Dan hebben we nog een mooie afsluiting die we nooit hebben gehad.”

De show van vanavond kan maar één kant op. Op de vraag wat het publiek kan verwachten, antwoord Erik: “'Ne dikke páártie denk!” Ja, hoe kan het ook anders. Exclusiever kan het niet. Dus wil je nog kans hebben op een unieke show, dan moet je vanavond zeker naar 013 komen.