Incubate host podium op Belgisch dancefestival

Tilburgs festival doet mee met Doomsday

Bas van Duren ,

Het Incubate festival is door de organisatie van Doomsday festival in Antwerpen benaderd om een podium te hosten op 21 december. Het festival zoekt de scheidslijn op tussen industrial en techno en ziet in het Tilburgs evenement een ideale partner voor het programma. Op het podium van Incubate staan straks Nathan Fake, Clock DVA, Truss, Perc en O/V/R.

De samenwerking van Incubate met Doomsday is volgens artistiek leider Vincent Koreman van Incubate een compliment: 'Het is gaaf als internationale collega's je werk zo waarderen dat ze je vragen het bij hen te komen doen.' Gregorio Willems van Doomsday is enthousiast over het Tilburgse festival: 'De line-up is altijd erg sterk én vernieuwend en ben trots dat ze op ons festival een podium komen hosten. Daarnaast hoop ik dat ook Nederlanders kennis maken met ons festival.'

Onder de artiesten die straks op het podium van Incubate staan, zien we een aantal die we al eerder op het festival zagen. Zo stond Clock DVA dit jaar nog in de NWE Vorst op te treden en was Nathan Fake een van de hoogtepunten van vorig jaar. Nieuwe namen zijn O/V/R bestaande uit technoartiesten Regis en Ruskin, Truss die eerder optrad als MPIA3 en Perc die onlangs een samenwerking aanging met de Duitse industrialband Einstürzende Neubauten. Koreman zelf zal de avond openen als Drvg Cvltvre.

Op de andere podia staan namen als Sven Väth, Ben Klock en een Pendulum DJ-set.