Servantum maakt chaos compleet in Café Extase Servantum maakt chaos compleet in Café Extase

Kaats Chaos doet naam eer aan

, Renée van der Hoff

Servantum maakt chaos compleet in Café Extase

Kaats Chaos doet naam eer aan

Renée van der Hoff ,

Kaat van Doremalen is de organisator van het maandelijks terugkerende Kaats Chaos, dat iedere eerste dinsdag plaats vindt in Café Extase. Dit is dé plek waar metal in zijn breedste zin wordt vertegenwoordigd.

Lysogenic Cycle
De chaos wordt gestart door Lysogenic Cycle, een trash-metalband uit Nijmegen. De opkomst bij deze band is niet denderend, maar ondanks dat doen de mannen hun uiterste best. De zanger heeft een zeer goede, agressieve grunt waar het publiek wel even van opkijkt. Dat samen met het bijna perfecte samenspel van de gehele band, maakt het woord trash bijna vies. De zanger neemt het hele optreden op zich, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de podiumpresentatie van de gehele band wegvalt. Al met al een lekkere stampband die de trash een moderne twist geeft.

Dystopia
Inmiddels lopen er wat meer mensen de zaal binnen en zet Dystopia het eerste nummer in. Een blackmetalband uit Den Helder die staat als een huis. De Noorderlingen krijgen het publiek lekker mee en vooral de screams vallen goed in de smaak, dat in tegenstelling tot de clean vocals. Niet zuiver en dat maakt het gehele optreden wat slordig.

Servantum
Het in 2010 ontstane Servantum had de taak om de avond af te sluiten. De heren spelen death metal met een melodische twist. Omdat Dystopia het publiek lekker mee kreeg, was het weer klaar voor nog een portie metal. Ondanks een niet al te drukke zaal stonden er toch een paar enthousiastelingen hevig te headbangen. Zanger Alex Boezeman heeft een prettige strot en brult de stevige death metal professioneel aan elkaar. De mini-pits en de wall of death die ontstonden, waren er natuurlijk met een dikke vette knipoog. Tegen het einde van de set werd de microfoon aan twee fans gegeven om de vocalen te verzorgen en zong zelfs de geluidsman nog een stukje mee.

Het is altijd jammer wanneer een band voor een nagenoeg lege zaal staat te spelen maar Servantum speelde strak en maakte er het beste van. Een sterk optreden met een hoge funfactor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg