Landmark 105 droomt groot: Pinkpop staat bovenaan het lijstje Landmark 105 droomt groot: Pinkpop staat bovenaan het lijstje

Optredens bij DWDD en 3FM geven vertrouwen

, Anne de Leeuw

Landmark 105 droomt groot: Pinkpop staat bovenaan het lijstje

Optredens bij DWDD en 3FM geven vertrouwen

Anne de Leeuw ,

Landmark 105 is een opkomende popband die op het punt staat door te breken. Een maand geleden stonden ze bij De Wereld Draait Door en ook 3FM heeft ze al in de studio gehad. "Mijn grote droom is om genoeg geld te verdienen met muziek."

Liesbet Scholte, de oprichtster, gitarist en zangeres van Landmark 105 heeft als grote inspiratiebron Janis Joplin. De naam van de band is dan ook afgeleid van het hotel en het kamernummer waar Joplin is overleden. De muzikaliteit en de liefde voor oude muziek heeft ze van haar vader. "Hij luisterde vaak naar muziek uit de jaren zestig en zeventig. Via hem heb ik Janis ook leren kennen. Ik vind haar echt heel gaaf, ze heeft een rauwe, heftige stem en de emotie komt vanuit haar tenen." Als Liesbet zelf een liedje aan het schrijven is en ze komt er even niet uit, dan belt ze haar vader. "Hij heeft Engels gestudeerd en schrijft zelf ook teksten, dus dat komt dan goed uit."

De teksten voor de liedjes gaan vaak over haar eigen leven. "Soms als ik een film aan het kijken ben, of als ik een bepaalde zin hoor, dan rolt daar zomaar een liedje uit. Er zijn liedjes die heel persoonlijk zijn. Die gaan dan over wat ik meemaak, of over wat ik van de wereld vind." De eerste single 'Moving On' gaat over haar vorige relatie. "Het ging niet meer goed tussen ons en op een gegeven moment vond ik dat ik verder moest gaan." Nu is ze dolverliefd en trouwt ze in augustus met haar vriendin Denise.

Het duurde even voordat Landmark 105 tot stand kwam. Liesbet kende Kirsten Boersma (toetsen) en Aldo Spadaro (gitaar) van de Rockacademie in Tilburg. Tom van Loon (bas) kwam erbij door middel van een auditie en Fabian Kraal (drums) is er pas een paar jaar geleden bij gekomen. "We hebben eerst nog andere mensen in de band gehad voordat Tom en Fabian er bij kwamen. We kwamen er achter dat we toch niet allemaal dezelfde soort muziek wilden maken. Toen konden we er helaas niet mee doorgaan. Nu zijn we het er allemaal over eens: we willen poprock maken met Amerikaanse invloeden!"

"We mochten optreden bij De Wereld Draait Door en 3FM. Dat was echt tof! Voor DWDD hebben wel een hoop mailtjes moeten sturen met motivaties, maar uiteindelijk is het gelukt. Voor 3FM hadden we een plugger ingehuurd.” Wat ze met hun muziek willen bereiken? Het liefst volle zalen met fans die speciaal voor hen komen. “We hopen uiteindelijk door Amerika te kunnen touren. Voor nu is een grote droom op Pinkpop staan."

Landmark 105 is druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers voor een cd. Helaas kan dat pas als ze daar geld voor hebben. In ieder geval heeft de band er flink de wind onder, waar ze zeker ver mee kunnen komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg