MagnaCult bouwt enthousiast metalfeestje in Little Devil

The Scarlet Claw en Grown Cold zorgen voor goed begin

Wouter de Waal ,

Mensen die aan het einde van de week verlegen zaten om een degelijke portie stevig metaal, waren afgelopen vrijdag bij Little Devil aan het juiste adres. Grown Cold en The Scarlet Claw verzorgden er een op maat gesneden voorzet, waarna MagnaCult de eer had om de ijzeren bal keihard in te koppen.

GROWN COLD

De samenkomst leidt ons iets voorbij de klok van negen eerst naar het oosten van het land, waar we de gepassioneerde jonge honden van Grown Cold aantreffen. Misschien hebben deze gasten het inderdaad wel behoorlijk koud: duidelijk is in ieder geval dat vooral de bassist er met zijn trimbewegingen op de plaats alles aan doet de bloedcirculatie op peil te houden, terwijl ook de zanger heel moeilijk stil kan blijven staan. Helaas voor de band blijkt het publiek op dit punt van de avond nog niet zo’n verschrikkelijke zin te hebben met het hoofd te schudden of tegen elkaar op te botsen, maar daardoor laten de mannen zich gelukkig niet uit het veld slaan. Overigens kan de statische houding van de aanwezigen wellicht ook deels verklaard worden door het karakter van de uitgevoerde metalcore nummers, die soms iets meer dynamiek zouden kunnen gebruiken.

THE SCARLET CLAW

Met The Scarlet Claw bewegen we ons van de ‘nieuwe generatie’ deathcore naar een ouder en vertrouwder death metal geluid, dat als een verpletterende stoomwals over de aanwezigen wordt uitgerold. De massieve presentie van de kale frontman, die trouwens zeer bedreven blijkt in het trekken van allerhande uitermate vieze gezichten, past daar ook uitstekend bij. Het overwegend jonge publiek van deze bijeenkomst lijkt echter niet bijzonder geïnteresseerd in de toch heel verdienstelijke pot loodzwaar metaal die deze groep te bieden heeft: een klein deel blijft zelfs eenvoudig weg uit de zaal gedurende dit optreden. Een beetje jammer voor de band en ook zeker niet verdiend, maar in ieder geval worden de mensen die wel getuige zijn van de performance getrakteerd op een intense set die een goede aanloop vormt naar het hoofdprogramma.

MAGNACULT

Dat MagnaCult de groep is waar de meeste mensen vanavond voor gekomen zijn, blijkt wel uit de voor de verandering prompt goedgevulde ruimte direct voor het podium. Niet alleen dat, een aanzienlijk segment van de bezoekers toont zich ook al snel bereid fiks in beweging te komen, waardoor de sfeer er reeds na korte tijd prima in zit. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de gedegen metal met grunts van dit combo klinkt uitzonderlijk toegankelijk en wordt bovendien met de nodige energie en technische kunde over het voetlicht gebracht. Een ouderwets death metal gevoel krijg je er niet van (daarvoor is dit gezelschap wat te opgewekt en representatief), maar goed, daar is het band en publiek ook duidelijk niet om te doen. Die willen namelijk gewoon een geslaagd partijtje en als zodanig is dit concert zonder meer succesvol. Een uitbundig einde van een alleraardigste avond.