Boef en de Gelogeerde Aap presenteert derde album 'Niet Hier'

1 februari releaseparty in Grote Zaal 013

Dirk Stolk ,

Het verhaal van Boef en de Gelogeerde Aap hoeven we niet meer uit te leggen. Met albums 'Vind Ons' (2009, eigen beheer) en 'Wij Zijn' (2011, Top Notch) werd de basis gelegd en bovendien een tour met meer dan tweehonderd optredens –waaronder Noorderslag, Lowlands en Szìget- afgewerkt. In 2013 krijgt deze zegetocht een gevolg, te beginnen op 1 februari in de Grote Zaal van poptempel 013.

“We hadden die eerste twee titels die los van elkaar waren gekozen. We wilden wel weer voor twee woorden gaan, maar nu is het helemaal een mooi drieluik."  Het Tilburgse duo speelt zelfs in de keuze van albumtitels met woorden; Vind Ons, Wij Zijn, Niet Hier.

De nieuwe plaat kent een aantal sterke samenwerkingen; Kraantje Pappie is op ‘Hondsdolheid’ te horen, Rico & Sticks verzorgen op ‘Fitte Ridders’ een gastoptreden, Faberyayo laat op ‘Pleinvrees’ van zich horen en Nosa werkt mee op ‘Aparte Klasse’. Ook bijzonder is de invulling op trompet, die Fred van Straten op ‘Voorbij’ laat horen.

“We hebben mensen gevraagd of ze mee wilden werken. Zo kwamen we Faberyayo in 2011 bijvoorbeeld vaak tegen omdat we op dezelfde festivals stonden. Op een gegeven moment vroeg ik hem of hij naar Tilburg wilde komen om een track op te nemen. Een tijdje later stapte hij op de trein en die track stond er in een dag op. Kraantje Pappie is eigenlijk een vergelijkbaar verhaal. We kennen elkaar al langer. Hij belt ons als ze in Tilburg zijn en wij hem als we in Groningen spelen. Toen had hij een optreden in Belgie en op de weg terug naar huis ging hij langs Tilburg, waar we die track opnamen.” In het korte promo-filmpje 'Niet Hier' zie je hoe het er in de studio aan toeging.

Wederom zal de naam van Top Notch op de - door Jordy van den Nieuwendijk ontworpen - cover verschijnen. Eveneens als het logo van de Fakkelteitgroep. Laatstgenoemde is het collectief en de hiphopfamilie waar Thomas Waterreus (Aap) en Tom Maas (Boef) bij betrokken zijn. Dit gehele gezelschap zal tevens op de releaseparty een optreden verzorgen, naast onder andere kruikenzeikers Timmietex en Flamboyant. De afterparty zal shows van Kubus, DJ Gomes en Cintasoul presenteren.

'Niet Hier' is vanaf 1 februari te downloaden via iTunes, te streamen via Spotify en te koop bij Bol.com en de lokale platenzaak.

Kaarten voor de release zijn verkrijgbaar op de website, maar ook bij 3voor12/Tilburg; wij hebben namelijk 2 x 2 kaarten voor dit feestje liggen. Die zijn te winnen via onze Facebook en Twitter.