#INCU13: Troubadour Willie Darktrousers steekt alledaagse gebeurtenissen in een luguber jasje #INCU13: Troubadour Willie Darktrousers steekt alledaagse gebeurtenissen in een luguber jasje

Zingende verhalenman charmeert het publiek in Beans & Bites

, Tamara Scholten

#INCU13: Troubadour Willie Darktrousers steekt alledaagse gebeurtenissen in een luguber jasje

Zingende verhalenman charmeert het publiek in Beans & Bites

Tamara Scholten ,

Willie Darktrousers komt uit Friesland. Donkerbroek welteverstaan, vandaar zijn artiestennaam. Vandaag is hij in Tilburg, in een koffiezaakje. Hij staat op een stoel, en zingt vandaar het publiek toe. Onversterkt, alles op eigen kracht. En het publiek is stil. Het luistert aandachtig naar wat deze charmante troubadour te vertellen heeft.

HET CONCERT
Willie Darktrousers, Beans & Bites, zondag 22 september

DE ACT
Willie Darktrousers zingt over gebeurtenissen uit zijn dorp maar giet hier dan wel een luguber sausje overheen. Dat de troubadour een dosis zwarte humor bezit is dus duidelijk. De nuchtere Fries brengt zijn muziek uit op cassettebandjes. De site staat vol met kindertekeningen en is redelijk simpel. Zijn muziek is eigenlijk net zo simpel: goed gitaarspel, een mooie stem en een hoofd vol verhalen. Waarbij de meeste nummers redelijk grof zijn, speelt Darktrousers ook nummers die heel klein en mooi beginnen en uitbarsten in een muzikale climax op de ontknoping van het verhaal.

HET MOMENT
Het laatste nummer van Willie Darktrousers is een overkoepelend nummer waarin alle verhalen van het afgelopen half uur worden samengevat in één. De zin die telkens terugkomt ‘niemand wist wat ze moesten doen’ wordt aan het eind meegezongen door het publiek, aangemoedigd door de troubadour. Toch is Willie niet tevreden en schreeuwt ‘kom op Tilburg, anders zeg ik in Friesland dat jullie mietjes zijn’, waarop het publiek uit volle borst meezingt.

HET PUBLIEK
Iedere keer als een bezoeker het koffiecafé verlaat, zegt de zanger er tussen neus en lippen door iets over. De vertrekkende bezoeker zal zich vast niet heel erg op zijn gemak hebben gevoeld. Zonde ook, want het overgrote deel van de bezoekers dat wel blijft, hangt aan de lippen van de troubadour en is benieuwd naar de afloop van zijn liedjes.

HET OORDEEL
Een charmante jongeman, die er niet alleen mysterieus uitziet, maar ook mysterieuze en lugubere verhalen te vertellen heeft. Een echte troubadour met een prachtige stem. Hij weet het publiek te boeien en weet het hele optreden tot een mooie climax te brengen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg