#INCU13: Local Heroes krijgen ook een plekje op Incubate #INCU13: Local Heroes krijgen ook een plekje op Incubate

Roxxity host een avond met lokaal talent in V39

, Tamara Scholten

#INCU13: Local Heroes krijgen ook een plekje op Incubate

Roxxity host een avond met lokaal talent in V39

Tamara Scholten ,

Dat ook Tilburg barst van het muzikale talent is natuurlijk bekend bij de organisatoren van Incubate. Daarom is er in samenwerking met Roxxity een speciale ‘local heroes’ avond georganiseerd. Beginnende, aanstormende bands die een kans krijgen om tijdens het Incubate festival op te treden. Een hele eer natuurlijk, en het klinkt hier en daar nog goed ook!

Aan het begin van de avond betreedt een groep jonge jongens het podium: ‘Hoi wij zijn Curly Ice’. Wat dan volgt is een mengelmoes van lekkere punk en goed in het gehoor liggende poppy rockmuziek. De band speelt strakke muziek, maar daar blijft het ook een beetje bij, er gebeurd eigenlijk verder niets op het podium. Maar muzikaal is de band wel, dat wordt vooral duidelijk bij het nummer ‘Create the atmosphere’ dat een lekkere en vooral verrassende bridge bevat waarbij de gitarist en drummer de overhand nemen. Helaas weet de band het niet interessant genoeg te houden, na een aantal nummers lijkt het eigenlijk één lang nummer. De band zou dus moeten werken aan afwisseling en het enthousiast blijven houden van het publiek.

Even later is het de beurt aan Pelgrim. Deze Tilburgse band maakt keiharde metalcore en heeft net twee weken geleden haar debuutEP gepresenteerd in 013. De band heeft in de korte tijd dat het bestaat een flinke schare fans weten te verzamelen, waardoor er normaal bij een optreden een flinke energie ontstaat. Dit keer bleef dat vanuit het publiek uit, maar was er genoeg te doen op het podium. Frontman Wouter heeft een gaaf stemgeluid en vooral de verrassende gitaarloopjes maken indruk. Dat de band humor heeft is wel duidelijk, veel van de nummers begint met een verrassende intro dat vaak niets te maken heeft met de harde metalcore die de band laat horen. Helaas is het geluid niet opperbest, maar de band weet dat met hun performance goed op te vangen.

Dan beklimt de flink uitgedoste frontman van The Devil’s 3rd het podium, gekleed in strakke legging en leren jas. Dat daar onder nog veel meer bijzondere kledij verborgen is, wordt in de volgende drie nummers snel duidelijk. Aan het eind van het optreden staat frontman Frans zelfs enkel gekleed in diezelfde strakke legging een strakke performance weg te geven. Dat zijn stem nog wel wat te wensen over heeft, maakt zijn energieke verschijning meer dan goed. Ook de andere bandleden spelen een strakke set, waarbij vooral de gitarist hoge ogen gooit met verschillende gitaarsolo’s. Bij het optreden van The Devil’s 3rd komt dan ook eindelijk het publiek los en zelfs de gitarist van Legion of the Damned Twan van Geel gaat helemaal uit zijn dak. Het munt uit tot één groot feest van herkenning, waarbij de Tilburgse fans keihard meezingen met de muziek.

Al met al mogen zowel Roxxity als Incubate trots zijn op deze ‘Local Heroes’ avond, er kwam veel publiek, er hing een goede sfeer. Qua licht en geluid was er veel te wensen over, maar dat deed niet onder aan de algehele presentatie. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg