#INCU13: Publikk Enema heeft aan swag geen gebrek #INCU13: Publikk Enema heeft aan swag geen gebrek

Little Devil aanschouwt Tilburg's nieuwste gangsters of death metal

, Freek Verhulst & Clemens Lambermont

#INCU13: Publikk Enema heeft aan swag geen gebrek

Little Devil aanschouwt Tilburg's nieuwste gangsters of death metal

Freek Verhulst & Clemens Lambermont ,

Als een band in het programmaboekje staat vermeld met een songtitel als 'Death Swag', dan heb je onze nieuwsgierigheid. Als je dan als slam death metalband een bandfoto met petjes en gouden kettingen hebt en in je stageplan ruimte inplant voor swag, dan heb je onze aandacht. En wie stuur je dan als 3voor12/Tilburg naar zo'n band in de Little Devil? Precies, de twee grootste wiggers van de redactie.

De soundcheck belooft al veel lauwe shit. Als het trio (bestaande uit MC Slammer, Slam Shady en Mosh Def) door de organisatie erop wordt gewezen dat het optreden toch echt over een paar minuten moet beginnen, reageert MC Slammer furieus: "Wat!? Fuck Incubate! Jullie hebben gewoon niet genoeg swag!"

Publikk Enema brengt de 'zondagse swag' deze middag in de vorm van lompe deathmetal, met onverstaanbare grunts over 'barbecueën en neuken' en 'zwangere paarden eten'. Want tja, zondagse swag is hetzelfde als zondagse soep, legt MC Slammer uit. Hij heeft het publiek sowieso nog het een en ander uit te leggen: "Jullie moeten godverdomme meer gangsterrap luisteren!", krijgt men te horen.

De hiphop-identiteit van de groep is desondanks in de meeste nummers ver te zoeken, al draagt Publikk Enema het nummer over het eten van zwangere paarden op aan "de beste rapper ooit" Fred Durst, omdat hij ook graag zwangere paarden eet. En ook geeft MC Slammer een dikke shoutout naar Vanilla Ice.

Overigens verdient Slammer props omdat hij ook daadwerkelijk de moves van Durst en Vanilla heeft. Het publiek ontbeert die duidelijk nog, dat had waarschijnlijk wat minder swag verwacht op de zondagochtend. Tekenend daarvoor is dan ook dat als Slammer vraagt of er ook wiggers in de zaal zijn, uw verslaggevers de enigen zijn die antwoord geven. Jammer homez, volgende keer hosselen we publiek met echte streetcred. Keep the thug life going, man! Peace.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg