#INCU13: ultieme west coast vibes met Planet Asia

Hall of Fame bounced op old school gangsta rap

Clemens Lambermont ,

Vroeger, toen had je nog geen Lil Wayne en 2 Chainz die heel sleazy over minimalistische beats heen rappen. Vroeger was hiphop was voorbehouden aan OG’s uit de minder prettige wijken van Los Angeles. Maar voor iedereen die ook wel eens met nostalgische gevoelens terug denkt aan deze tijd was er Planet Asia.

HET CONCERT
Planet Asia, Hall Of Fame, zaterdag 21 september

DE ACT
Jason Green, a.k.a. Planet Asia, begon in de vroege jaren 90 en is daar altijd blijven hangen. Denk aan N.W.A, Wu-Tang Clan en het oude werk van Snoop Dogg. Beats met scratch samples en teksten recht uit de hood. Verder heeft Green voor vandaag ook een back-up rapper meegenomen om het publiek op te zwepen en af en toe en battle mee te veinzen.

HET MOMENT
Het laatste nummer. Het publiek wordt gevraagd om een ‘wooohooo’ in te zetten en de MC start voor de laatste keer een moddervette beat in. Zodra de track ophoudt fungeert het publiek als koor en gaat Green a cappella verder met het spitten van raps. Dit doet hij zonder ook maar één keer het ritme te verliezen. Yup, na zeker 20 jaar kan Planet Asia het nog steeds.

HET PUBLIEK
Gaat kapot. Echt elk moment waarop gevraagd wordt om inbreng van het publiek, kan Planet Asia rekenen op respons van de complete zaal. Sowieso staat bijna niemand stil op de old school beats. Dit is rap voor de purist/liefhebber, en die waren er deze avond genoeg. Terzijde: minpunten voor de vrouw die met haar iPad foto's stond te maken.

HET OORDEEL
West-coast gold. De hele set was een gigantische flashback naar het begin van de gangstarap. En hoewel je misschien zou verwachten dat de glans eraf is, shinet Planet Asia nog steeds even hard als in 1990. Respect.