#INCU13: Part Time Bandits had zoveel beter kunnen zijn #INCU13: Part Time Bandits had zoveel beter kunnen zijn

Duitse garagere rockers vallen tegen in te kleine ruimte

, Clemens Lambermont

#INCU13: Part Time Bandits had zoveel beter kunnen zijn

Duitse garagere rockers vallen tegen in te kleine ruimte

Clemens Lambermont ,

De Babbus als setting voor snoeiharde garage. Tja, de locatie als awkward bestempelen is een understatement. Voeg hier wat technische problemen en een ogenschijnlijk ongeïnteresseerde frontman aan toe en je krijgt een vrij tegenvallende set, ondanks dat de band muzikaal gezien prima is.

Het concert
Part Time Bandits, Babbus, zaterdag 21 september

De act
Rauwe, no nonsense garage uit Duitsland met behoorlijk wat hardcorepunk invloeden. Het podium in de Babbus is helaas geschikt voor twee bandleden en daarom wordt de frontman voor het publiek geparkeerd. Op zich niks mis mee, maar om dan met je rug naar het publiek te gaan staan en iedereen het gevoel geven dat je maar wat aan zit te klooien (‘omdat je brak bent’) is niet echt een goede zet.

Ook opmerkelijk
Dat de bassist eigenlijk veel cooler is dan de frontman. Wat de band in essentie wil uitstralen (rechttoe rechtaan, bad-ass motherfuckers, die houding) weet hij wel voor elkaar te krijgen en de gitarist niet. Komt waarschijnlijk ook doordat laatstgenoemde een ongeïnteresseerd lijkt en de bassist met enthousiasme zijn baslijnen er doorheen ramt en een groot deel van de screams en vocals voor zijn rekening neemt. Of hij daar beter vooraan had kunnen staan? Misschien wel, aan charisma ontbreekt het in ieder geval niet.

Het publiek
Echt los gaan kan kunnen de 30 man op 5 vierkante meter natuurlijk niet, iets wat een beetje jammer is bij dit genre. Publieksparticipatie is er wel: een vrouw uit het publiek sponsort een biertje voor de zanger en daarom besluiten ze nog maar een nummertje extra te doen.

Het moment
Nadat de frontman met een nieuw biertje heeft besloten welk nummer ingezet gaat worden, is het tijd om alles in sneltrein tempo er doorheen te beuken. Verder lijken ze in de Babbus opeens de lichtinstallatie gevonden te hebben, en dan merk je opeens ook hoeveel een paar stroboscopen bij een act als dit toevoegen. Beetje jammer dat het maar twee nummers duurt voordat alles weer uitgaat en ze overgaan op de standaard verlichting.

Het oordeel
Met de muziek is niks mis. Zoals gezegd: lekker hard, lekker rauw, what’s not to love? Nou ja, de houding van de frontman en de locatie dus. De Babbus is gewoon niet echt de juiste plaats voor dit soort muziek en de frontman zou er misschien verstandig aan doen om minder nonchalant over te komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg