#INCU13: Immortal zet Jupiler Zaal in vuur en vlam #INCU13: Immortal zet Jupiler Zaal in vuur en vlam

Temperatuur stijgt tot ongekende hoogtes

, Tamara Scholten

#INCU13: Immortal zet Jupiler Zaal in vuur en vlam

Temperatuur stijgt tot ongekende hoogtes

Tamara Scholten ,

Vrijdagavond stond in het teken van Black Metal in 013, met als grote hoogtepunt Mayhem en Immortal. Laatstgenoemde band sloot af en maakte diepe indruk achter op het publiek. De metalheads uit Noorwegen wisten er een gloeiendhete én rokerige show van te maken.

De Act:
Drie mannen uit Noorwegen, met schmink die haast lijkt afgekeken bij de mannen van Kiss, een bult vuurwerk en rookmachines en grappige dansjes. En natuurlijk hun black metal muziek. De mannen doen al heel wat jaren mee en hebben dan ook een hele schare fans weten te verzamelen. Laatste wapenfeit was ‘All shall fall’ in 2009, en toch weet de band zonder nieuw materiaal een plekje te veroveren als headliner op deze Black Metal Night van Incubate.

Het Moment:
Aan vuurwerk en rookeffecten tijdens de show geen gebrek, wat een overload aan rook in de zaal oplevert. Als op een gegeven moment alle lichten halverwege de show gedoofd worden, lijkt het er eerst op dat er een storing is, totdat de zanger met een grote fakkel en een hoorn met brandstof het podium weer betreedt. Terwijl de andere bandleden rustig het nummer verder spelen, spuwt de zanger een aantal keren vuur en daarna verdwijnt de fakkel weer van het podium. Niets toevoegend, toch vermakelijk.

Het Publiek:
De Jupiler Zaal was goed gevuld en het publiek ging flink uit zijn dak. Het was wel duidelijk dat een flink deel van het publiek speciaal voor de Noorse metalmannen kwam, er werd flink geheadbanged en na de toegift werd er zelfs gecrowdsurfed. De zanger wist tussen de nummers door het publiek flink enthousiast te maken met aanstekelijke dansjes.

Oordeel:
Black Metal hoeft niet alleen takkeherrie te zijn, het kan ook strak en precies en zelfs humoristisch te zijn. Dat is wat Immortal na ruim 20 jaar nog steeds bewijst. Briljante muzikanten waarbij vooral de kwaliteiten van de drummer opviel. De Jupiler Zaal zal nog lang nadampen van een ritje naar de hel en weer terug.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg