#INCU13: And So I Watch You From Afar geeft zinderend intense set weg in afgeladen Kleine Zaal #INCU13: And So I Watch You From Afar geeft zinderend intense set weg in afgeladen Kleine Zaal

Op stoom gekomen Incubatevolk steekt band in enthousiasme naar de kroon

, Maarten de Waal

#INCU13: And So I Watch You From Afar geeft zinderend intense set weg in afgeladen Kleine Zaal

Op stoom gekomen Incubatevolk steekt band in enthousiasme naar de kroon

Maarten de Waal ,

Wanneer we de term ´post-rock´ laten vallen, zal menig muziekliefhebber een opkomende geeuw nauwelijks kunnen onderdrukken. Toch is dit het startpunt van de muziek van And So I Watch You From Afar, die verre van slaapverwekkend is. De cliché´s die dit genre plegen te teisteren, worden door ASIWYFA dan ook handig omzeild. Hun kruisbestuiving met andere, op het eerste oog weinig voor de hand liggende genres, werkt zeker op hun laatste wapenfeit ´All Hail Bright Futures´ (dat zelfs, tegen de conventie van de stijl in, hier en daar vocalen kent) zo verbazend goed dat we met een gerust hart durven te stellen dat dit een van de weinige releases van de laatste jaren in deze hoek is waarop men een waarachtig fris & oorspronkelijk geluid kan bespeuren. Zouden ze dat live ook weten over te brengen?

HET CONCERT
And So I Watch You From Afar, 013 Kleine Zaal, dinsdag 17 september

DE ACT
Een stel gevoelige Noord-Ieren die niet bang zijn muziek met een hart te maken, maar dat bovendien ook muzikaal-technisch origineel aanpakken. Er zijn invloeden van mathrock, maar de tribaal klinkende ritmes en het hooggestemde Afrikaans aandoende gitaargeluid deden deze recensent ook regelmatig aan een band als Vampire Weekend denken. Het geheel ademt een onbekommerde levensvreugde uit die we in dit genre slechts zelden aantreffen.

HET NUMMER
Alle nummers van de set lijken een groot aangehouden hoogtepunt te vormen. Moeilijk om dat een uur vol te houden, maar ASIWYFA weet het extatische gevoel schijnbaar moeiteloos over deze tijdspanne te rekken.

HET MOMENT
Het gejuich en geklap vlak voor de ´toegift´ zeg alles over hetgeen de band weet los te maken. Maar eigenlijk is het hele concert een lang aangehouden geluksmoment.

OOK OPMERKELIJK
Dat niemand op het podium met al dat gespring onderuit gaat. Voor het publiek geldt trouwens hetzelfde.

HET PUBLIEK
Gaat helemaal uit haar bol. Enkele doorgewinterde droefsnoeten trekken het blije jongelingengevoel van dit zooitje uit Belfast niet, maar het overgrote merendeel van de aanwezigen maakt er een waar feestje van.

HET OORDEEL
Voor velen het absolute hoogtepunt van deze Incubatedinsdag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg