3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand februari

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand februari

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De tweede maand van het jaar kent natuurlijk meteen een knallend begin met de cd-presentatie van Boef En De Gelogeerde Aap. Niet alleen onze lokale hiphophelden komen echter met nieuw materiaal op de proppen, ook groepen als Sleepwater, Daybroke, Bluntaxe3, The Red Phone en Bradley’s Circus brengen deze maand een schijf(je) uit – of hebben dat kortgeleden gedaan. En dan is er ook nog een No Guts No Glory benefiet in De NWE Vorst… genoeg te beleven kortom!

CD-PRESENTATIE BOEF EN DE GELOGEERDE AAP – 1 FEBRUARI, DOMMELSCH ZAAL & KLEINE ZAAL 013
“Zijn jullie klaar voor een ouderwets keiharde avond in het Zuiden?” staat te lezen op de webstek van 013, en dat zijn we zeker. Boef en de Aap staan er vanavond trouwens niet alleen voor, want ze hebben ook Timmietex, Fakkelteitgroep en zo nog wat muzikale maatjes uitgenodigd om dit een onvergetelijke presentatie te laten worden. Laat die Brabantse gezelligheid maar komen.

SLEEPWATER – 2 FEBRUARI, SOUNDS & EXTASE
Op de eerste zaterdag van de maand geven de landelijke gitaarrockers van Sleepwater maar liefst twee concerten: in de namiddag doen ze een sessie in muziekwinkel Sounds en ’s avonds pluggen ze hun instrumenten in voor een rauw en schurend optreden in Extase. Twee gratis kansen dus om de makers van het overal lovend ontvangen album ‘Sunwritten’ live te zien. Mis ze niet.

DAYBROKE – 7 FEBRUARI, STAGE01 013
Ook de lokale rockers van Daybroke hebben vers materiaal voor je in de aanbieding, in de vorm van de verse EP ‘Burn It To The Ground’. De ijzersterke nieuwe clip voor ‘Cosmic Candy Store’ heb je misschien al voorbij zien komen (en anders moet je die maar eens even gauw opzoeken). Dat belooft wat, maar de band heeft nog iets voor je: bij je kaartje krijg je die EP gewoon cadeau!

DUBIOZA KOLEKTIV – 8 FEBRUARI, HALL OF FAME
Ontstaan in de schuilkelders van het door bombardementen geteisterde Sarajevo, kent het Bosnische Dubioza Kolektiv de kracht van muziek om je door penibele situaties heen te slepen. Misschien heb je deze lieden afgelopen zomer al aan het werk gezien tijdens Festival Mundial, anders heb je nu de gelegenheid kennis te maken met hun levendige muziekmix. Zeker doen.

ZWARTE VLEUGELS – 13 FEBRUARI, PARADOX
De Zwarte Vleugels komen je deze maand wederom verblijden met een sterk en eigenzinnig programma in Paradox. Niet alleen trakteren ze je op het hoorspel De Zwijnsknuppelaars en nodigen ze je uit voor Het Varkenspel, ook zal een uitgebreide versie van The Bluntaxe3 (waarin we enkele leden van improvisatiecombo VLEK herkennen) een nieuwe plaat aan je presenteren.

EP-PRESENTATIE THE RED PHONE – 14 FEBRUARI, PARADOX
Het houdt maar niet op met de presentaties deze maand, want de dag erna is het wederom prijs in Paradox, ditmaal door toedoen van The Red Phone. Ben je niet vies van swingende garagerock in de traditie van The Black Keys, dan zal de nieuwe EP van deze heren je vast en zeker kunnen bekoren. [Liefhebbers van jams en Lebowski kunnen trouwens diezelfde avond terecht in 013.]

CD-PRESENTATIE BRADLEY’S CIRCUS – 16 FEBRUARI, KLEINE ZAAL 013
Avant-gardistisch ingestelde kinderen kunnen deze avond terecht bij No Slick Shit in Little Devil, maar voor de grande finale van de Maand Van De Albumpresentaties moet je toch in 013 zijn, waar Mattanja Joy Bradley en band voor een ouderwets zweterige countryshow zullen zorgen. Deskundige ondersteuning komt van de kleine bluesgitaarheld Little Louis.

NO BOOBS NO GLORY – 17 FEBRUARI, DE NWE VORST
Theater De NWE Vorst opent vandaag zijn deuren voor een benefiet ten behoeve van No Guts No Glory, een stichting die geld inzamelt voor kankerpatiënten. Deze keer staan borsten centraal, maar er is daarnaast ook ampel ruimte voor muziek van onder meer The Liszt, The Kik, Green Lizard, Landmark 105 en Bloomfield, paal- en buikdanseressen en nog veel meer. Sexy? Komen!

INCUBATED – 18 FEBRUARI, STAGE01 013
Vanzelfsprekend is februari niet compleet zonder Incubated. Ditmaal vertoeft het maandelijkse Incubate-feestje in psychedelische sferen met het Engelse Dignan Porch en het grote talent van eigen bodem Jacco Gardner. Herrek zorgt voor de aftrap met een stevige portie duistere folk. Allemaal te bezichtigen voor het fijne bodemprijsje van zes euro.

MAARTEN SWAAN – 20 FEBRUARI, CUL DE SAC
Muziekcafé Cul de Sac heeft deze maand weer verscheidene gratis concertjes op het programma staan. Het meest tot de verbeelding spreekt misschien wel het optreden van Maarten Swaan. Halverwege de jaren ’00 verruilde deze zijn veilige bestaan als fysiotherapeut voor het onzekere en avontuurlijke leven van muzikant en globetrotter. Vandaag kun je zien hoe dat heeft uitgepakt.

FRED EAGLESMITH – 25 FEBRUARI, KLEINE ZAAL 013
Vijf dagen later landt een andere authentieke troubadour in Tilburg in de persoon van Fred Eaglesmith. De basis voor zijn muziekcarrière werd gelegd toen hij op twaalfjarige leeftijd zijn eerste gitaar kocht van zijn eigen spaarcenten. Nu, vele jaren later, heeft hij talloze albums onder de riem en is hij een gevestigde naam in de wereld van country en rock. Gaat dat aanschouwen.

COUNTERPARTS + LANDSCAPES + WASTED BULLET – 26 FEBRUARI, LITTLE DEVIL
Goed, dan heb je geen kaartje kunnen bemachtigen voor het concert van Slash en consorten in 013. Treur echter niet te lang, maar dompel je in plaats daarvan diezelfde avond onder in de hardcore die Little Devil je te bieden heeft. Met drie enthousiaste bands uit binnen- en buitenland moet het daar namelijk wel een energiek feestje worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg