WE ARE LOUD werkt samen met Showtek

Tilburgs DJ-duo stelt zich voor

Tomas Derckx ,

Hun eerste single 'Under My Control Now' is nog maar net uit, terwijl de tweede single al een feit is. Het duo heeft de handen ineen geslagen met niemand minder dan Showtek om een spetterende zomerhit te maken. Althans, dat hopen de mannen. Wij spraken de twee heren op de Rockacademie te Tilburg waar het jaren geleden allemaal begon.

Vertel eens, wie zijn jullie?
Daniël: "Ik ben Daniël Ortgiess."
Björn: "Björn van den Biggelaar, 32 jaar, uit Tilburg."
Daniël: "Ik ben 35, oorspronkelijk uit Rotterdam, maar ik woon nu al acht jaar in Tilburg. Wij zijn de eerste lichting van de opleiding DJ/DANCE-producers van de Rockacademie, begonnen in 2004. We zijn beide afgestudeerd rond 2008/2009 en eigenlijk hadden we nog nooit samengewerkt, wel waren we individueel bezig met verschillende projecten. Zo heeft Björn dingen gedaan voor DJ Jeroenski en ikzelf ben ghost-producer geweest voor enkele DJ’s. Vorig jaar hebben we een single uitgebracht onder onze eigen namen, ‘Björn B’ en ‘Daniël O’, en dat beviel zo goed, dat daaruit WE ARE LOUD is ontstaan."

Zit er een grotere betekenis achter ‘WE ARE LOUD’ of moeten we de naam gewoon letterlijk nemen?
Daniël: "Die betekenis is eigenlijk een beetje gaan lopen. We begonnen natuurlijk met een lijstje met namen en zijn daar ook weken mee bezig geweest. Want ik denk dat dat misschien wel een van de moeilijkste dingen is: een naam kiezen. Uiteindelijk vonden we beide ‘WE ARE LOUD’  wel tof, ook omdat het op onszelf slaat. Vervolgens zijn we met een vormgever gaan praten, die voor ons een logo heeft ontworpen en nu is het meer een statement geworden. 'WE ARE LOUD' slaat nu niet alleen maar op ons, het is ook een statement. Het is niet meer alleen de naam van een DJ-duo, maar ook een soort van yell of movement!"

Is dat ook terug te horen in jullie muziek? Dat 'LOUD'?
Björn: "Dat zeker, we geven veel gas en we zijn ook geen begin-van-de-avond-muziek. Qua genre zit het ook tegen het LOUD aan."
Daniël: "Het moet wel stevig zijn. We zitten richting de electro-house met dubstepinvloeden."
Björn: "Maar wel weer muzikaal, dus het is een beetje muzikaal-progressive."
Daniël: "Precies, we hebben ook muzikale akkoorden erin met een combinatie van electro en dubstep."
Björn: "We zitten allebei ook op één lijn, dus we weten allebei wat we willen en wat ‘in’ is, dit is ook te horen in de muziek."

Jullie eerste single is 18 maart uitgekomen, gaan jullie daar nu ook mee touren?
Daniël:
"We zijn momenteel wel bezig met een aantal lokale dingen, maar verder niet heel veel. Deze release zal nog niet zoveel impact hebben als de volgende, vooral omdat we nog niet echt een naam hebben bij het publiek. Hij is eigenlijk bedoeld om ons te lanceren en zoveel mogelijk mensen ermee te bereiken, als voorwerk voor wat er nog gaat komen."

Als voorwerk voor jullie samenwerking met Showtek?
Björn: "Ja precies."

Want daarover gesproken, hoe zijn jullie, als twee onbekende dj’s met zo’n grote naam als showtek in aanraking gekomen?
Daniël: "Via Marcel Woods, vanuit onze label Musical Madness. Toen we hem de opvolger van ‘Under My Control Now’ lieten horen, waar we ook reggae-invloeden in hebben verwerkt en wat dus heel zomers klinkt, was hij zo enthousiast dat hij voorstelde om samen te werken met Showtek. Aangezien die ook platen uitbrengt op zijn label was het voor Marcel een goede kans om onbekende DJ’s zoals wij meer naar de voorgrond te schuiven, wat voor een label alleen maar beter is."
Björn: "Het is ook een stukje respect vanuit Marcel naar ons, dat hij vertrouwen in ons heeft en daar zijn we zeer blij mee."

Zijn jullie al bezig met wat jullie na de single met Showtek gaan doen?
Björn: "We hebben al een nieuwe single klaar liggen die ik nu aan het mixen ben. De basis staat, maar we zoeken alleen nog een zangeres die de vocalen wil gaan doen. De vraag wat we na de samenwerking gaan doen is ook een belangrijke beslissing vanuit marketingoogpunt. Weer een samenwerking? Solo? Het is belangrijk dat we continuïteit houden in ons werk en het niveau hoog houden, want als dat gaat zakken zullen mensen ‘WE ARE LOUD’ snel weer vergeten en dat is niet wat we willen. Die springplank die we nu krijgen door met Showtek samen te werken, moeten we goed gebruiken en er vol voor gaan."

De single met Showtek moet begin deze zomer uitkomen, maar tot dan kun je hier luisteren naar de eerste single van WE ARE LOUD: 'Under My Control Now'.