#Roadburn 2013: Raketkanon doet temperatuur al in de middag tot kookpunt stijgen

Springerige Belgen weten stramme heupen van het Roadburnpubliek los te weken

Maarten de Waal ,

De Belgen van Raketkanon zijn, om maar eens een gemeenplaats van stal te halen, in korte tijd als een raket omhoog geschoten. Hun energieke liveshows hebben daar zeker een doorslaggevende rol in gespeeld, maar zouden de bebaarde festivalgangers met de doorgaans als in lood geklonken benen daar op zitten te wachten? Rapapa, rapapa...

CONCERT
Raketkanon, Stage01, zaterdag 20 april

MUZIEK
BROOOOAAAAAM. Ook wel: classic elektro doom rock

PLUS
Ongetwijfeld de meest beweeglijke band van Roadburn, dit Raketkanon. Hun verfrissende lak aan strakke tijdschema's (op het uur U gaat het ene bandlid piesen, terwijl de andere vlak daarop 'even een sigaretje gaat roken') is misschien logistiek niet handig, maar geeft een prettige 'fuck-it-all'-vibe aan dit optreden (daarbij hebben ze hun volle speeltijd toch niet nodig). Vooraf hadden we enige twijfels over de geschiktheid van deze band voor dit festival, maar gaandeweg worden onze twijfels weggenomen: in het begin zijn het met name enkele locals die het feestje maken, maar wanneer het blonde squeak-beest uiteindelijk het publiek in springt staat men tot aan de bar te springen.

MIN
De band komt uiteindelijk toch het beste tot zijn recht in een smerig kraakhonk. De show een paar maanden geleden in de nette Tilburgse variant daarvan, de Hall of Fame, was veel minder druk bezocht, maar qua sfeer extremer. Je vraagt je ook af hoe lang deze jonge honden dit energieniveau weten vast te houden.

CONCLUSIE
Ook een band als Raketkanon blijkt een plaats te hebben op Roadburn.