#Roadburn 2013: Endless Boogie weet niet van ophouden

Psychedelische blues-outfit doet je de tijd vergeten

Maarten de Waal ,

Er zijn veel fijne lelijke mensen op Roadburn, maar weinigen onder hen hebben zo´n plezierige holbewoneruitstraling als frontman Paul Major van Endless Boogie. Met zijn naar voren gebogen hoofd en gezichtsbedekkende zwarte haarsluier waar nog net wat grijzige gezichtsbeharing onder uit komt, ziet hij eruit alsof hij onder een steen leeft, iets dat, anders dan het populaire spraakgebruik suggereert, natuurlijk een goed ding is. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad...

CONCERT
Endless Boogie, Main Stage, zaterdag 20 april

MUZIEK
Psychedelische bluesjam freakout

PLUS
De laatste Roadburndag wordt, net als vorig jaar, afgeloten met een hoop gitaargeweld om u tegen te zeggen. Paul Major laat zijn band een simpele basis neerleggen, waarover hij dan eindeloos begint te improviseren en soleren. Ongelooflijk om te zien met wat een schijnbaar gemak deze kerel de ene na de andere geslaagde blueslick uit zijn instrument weet te toveren. Waarschijnlijk is zijn gitaar vanaf zijn jeugd zijn enige trouwe metgezel geweest, want zo´n intieme vriendschap van de mens met zijn muzikale verlengstuk kan alleen ontstaan op een basis van jarenlange intensieve omgang. Hemels.

MIN
Endless Boogie maakt zijn naam niet helemaal waar. Men had inderdaad moeten doorspelen ´till the roosters begin to crow´, zoals Paul ons voorhield. Zijn grappen had hij eventueel achterwege kunnen laten, maar we begrijpen dat je je vingers af en toe even rust wilt gunnen.

CONCLUSIE
Geen fijnere tijdpassering dan ´hangin´ out with the lowlives´ van Endless Boogie