#Roadburn 2013: Astra opent Afterburner in zachte tinten

Engelsen nemen publiek mee op reis naar psychedelische jaren zestig

Wouter de Waal ,

Ongetwijfeld is de zaterdagnacht voor velen lang geweest, maar met Astra krijgt men gelukkig de gelegenheid in alle rust naar de Roadburn sferen terug te keren. Met een dikke knipoog naar het vroege werk van Pink Floyd en aanverwanten plus schitterend gitaarwerk staan de Britten garant voor een uitstekende start van de Afterburner.

CONCERT
Astra, Main Stage, zondag 21 april

MUZIEK
Vriendelijke geestverruimende rock met incidentele zang en fraai ondersteunend toetsenwerk, waarin een glansrol is weggelegd voor de gitaar.

PLUS
Dit is een voorbeeldige band om de Afterburner mee te starten. Geen oorverdovend geraas, maar aanlokkelijke psychedelische klanken gevat in sterke nummers. Hoewel hij niet zingt, is de centrale plek op het podium gereserveerd voor de sologitarist, om begrijpelijke redenen: het met space effecten gelardeerde spel van deze begenadigde muzikant is buitengewoon virtuoos en afwisselend.

MIN
Alleen als je echt niet van psychedelische rock houdt, kun je van dit optreden balen (maar ja, dan ben je natuuurlijk ook niet bepaald op je plek op dit festival).

CONCLUSIE
Een voorbeeldig begin van de Afterburner.