#Roadburn 2013: Asphyx brengt metalen offensief naar Het Patronaat

Nederlands death metal instituut trekt ouderwets van leer

Wouter de Waal ,

Death metal op Roadburn? Het klinkt misschien als een ietwat aparte combinatie, maar het loodzware en monumentale old school geweld dat Asphyx te bieden heeft, past wonderwel goed bij het festival. De drukte in Het Patronaat bij aanvang van de show bevestigt dat ook overtuigend.

CONCERT
Asphyx, Het Patronaat, zaterdag 20 april

MUZIEK
Beukende en slepende death metal met de wortels in de jaren tachtig, toen in dat genre sfeer nog duidelijk voorrang had boven techniek.

PLUS
De stijl van de nummers is waarlijk onverwoestbaar, wat trouwens ook gezegd mag worden van illustere frontman Martin van Drunen. Voor de gelegenheid wordt het concert aangevuld met toepasselijke projecties van schedels en modern oorlogsgeweld (een beetje in de stijl van geestverwanten Bolt Thrower en Hail Of Bullets, twee bands waar voornoemd levend monument trouwens ook aan gerelateerd is (geweest)).

MIN
Aangezien we deze groep als Nederlander al heel wat vaker aan het werk hebben gezien, opteren we na enige tijd toch maar voor het niet eerder aanschouwde Endless Boogie (landverraad, we geven het toe).

CONCLUSIE
Voor zover ons beschouwersoog reikt wederom een geslaagde aanval.