#Roadburn 2013: Antisect betoont zich eerbiedwaardige opener crustball

Engelse band bewijst vitaliteit van de oude eilandundergroundcultuur

Maarten de Waal ,

De gastperformance van een lid van Die Kreuzen bij Voivod vorig jaar heeft de programmeurs wellicht op een idee gebracht - hoe dit ook zij, behalve twee performances van Die Kreuzen staan ook crustgenoten Antisect op het programma. Afgaande op het enthousiaste onthaal bij opkomst, was dat een zet die op zijn minst een subgroep van de Roadburngangers zeer weet te waarderen. Voor de twijfelaars bewijst de rest van de set volledig de juistheid van deze programmakeuze.

CONCERT
Antisect, Patronaat, zaterdag 20 april

MUZIEK
primitieve stinkende crustpunk met propagandistische teksten

PLUS
Het enthousiaste onthaal van deze Britse crusthelden zegt eigenlijk al genoeg. Ze mogen grijze haren hebben, niet veel bands weten zo veel energie vrij te maken als dit Antisect. Halverwege het optreden lijkt het publiek een beetje in te zakken, maar meer naar het einde ontstaat er een van de meest geslaagde moshpits tot nu toe. Alle bezoekers met een fijne primitieve inslag, of het nu punkers of rauwe black metal vrienden zijn, vinden elkaar bij dit concert.

MIN
Je kunt je afvragen of iemand die een t-shirt met de tekst 'still hate thatcher' draagt, niet wat vastgeroest is in zijn eigen politieke cultuur en zijn verleden. Het muzikale statement dat gemaakt wordt is echter zo springlevend dat men zou wensen dat meer hedendaagse bands hier op zouden voortborduren. 'Een voorbeeld voor de jeugd.'

CONCLUSIE
Benieuwd of Die Kreuzen hier nog overheen komen...