#Roadburn 2013: Zodiac heeft de after-Roadburn-blues

Classic- en blues rock sluiten Roadburn 2013 op het hoofdpodium af

Dirk Stolk ,

Roadburn 2013 wordt afgesloten met een act waar haast geen bezoeker iets over te klagen zal hebben. De Duitsers van Zodiac maken classic rock en dompelen dit onder in een fijne portie blues.

CONCERT
Zodiac, Main Stage, zondag 21 april

MUZIEK
Makkelijk behapbare classic rock uit de 70's met een minimale twist van zwaardere stonergrooves en een maximale blues-invloed.

PLUS
Een loopje op gitaar synchroon met de buurman spelen klinkt -mits strak uitgevoerd- erg prettig. Dat strak uitvoeren zit wel snor bij Zodiac, dat zich zonder moeite bewijst als afsluiter op het hoofdpodium. Zelf zien ze dit dan ook terecht als grote eer en hier speelt het kwartet ook vol overgave naar. Stoner en blues in de blender is -zoals eerder dit weekend al bij Blues Pills bleek- een succesformule.

MIN
Er staan maar 45 minuten op het programma voor Zodiac, als je zelfs die niet optimaal benut door eerder weg te gaan, is dat wel erg kort. Dankzij de mineur in de blues komen we tot een treurige ontdekking; Roadburn 2013 zit er alweer op.

CONCLUSIE
Zodiac doet z'n ding bijzonder goed en spreekt hiermee een groot deel van het publiek aan. De meeste hiervan zijn echter alweer de urenlange reis richting het thuisfront aan het maken, waardoor de zaal slechts matig gevuld is. Tot volgend jaar.