#Roadburn 2013: Klein vrouwtje pakt met grootse stem Het Patronaat in

Witch Mountain combineert jankende gitaar met jazzy vocals

Dirk Stolk ,

Hoe klein frontvrouw Uta Plotkin ook mag zijn, er komt een dijk van een geluid uit. Haar stem bevat invloeden uit de jazz en wordt ondersteund door dreunende doom dankzij het drietal achter haar. Hiermee pakt de formatie het bloedhete Patronaat in.

CONCERT
Witch Mountain, Het Patronaat, vrijdag 19 april

MUZIEK
Doordrammende, dreunde doom, waarbij een werkelijk virtuose gitarist voor de afwisseling zorgt met stonerriffs en lange jankende solo's. Ook de vocalen variëren van zuivere hoge tonen tot laag gebrom in de microfoon, waardoor het interessant en niet eentonig blijft om naar te luisteren.

PLUS
Alhoewel de formule van de zware muziek met de toegankelijke stem de gehele set hetzelfde is, blijft het door het grote bereik en de virtuositeit boeiend. En zangeres Plotkin is niet vervelend om naar te kijken.

MIN
Het is Amerikaans eigen en de promotionele praatjes tussendoor zijn logisch, maar deze storen op den duur een beetje. Tof dat je op tour bent met Cough, dat die later spelen en dat iedereen daar moet gaan kijken, maar het Roadburnpubliek heeft qua muziekkeuzes absoluut geen lesjes meer nodig.

CONCLUSIE
Een winnende combinatie; zwaardere stoner of doom in de blender gooien met een sterke vrouwelijke stem en excelente gitarist, zo bewijst ook Witch Mountain na eerdere shows van bijvoorbeeld Blues Pills en Royal Thunder.