#Roadburn 2013: Satan´s Satyrs bouwen dampend rockfeestje in Green Room

Trio uit Virginia laat tijden van The Stooges herleven

Maarten de Waal ,

Nauwelijks bekomen van de loodzware opdonder die Cough heet, komen we een dikke drie uur later in dezelfde zaal een ander gezelschap uit Virginia tegen, dat uit een heel ander vaatje tapt. Sommige genres zullen altijd jong en fris blijven, hoe oud ze ook mogen zijn, en iets dergelijks geldt wat ons betreft zeker voor het soort acid rock dat is ontstaan in het Detroit van The Stooges en MC5. Satan´s Satyrs is het duidelijk met ons eens.

CONCERT
Satan´s Satyrs, Green Room, vrijdag 19 april

MUZIEK
Primitieve rock, geinspireerd door de tijd dat ´punk´ nog geen genre-aanduiding was.

PLUS
Wat is de essentie van rock? Een fanatieke progrocker zou het er vast niet mee eens zijn, maar wij zouden ´rauwe energie' zeker een aardige eerste aanduiding vinden. Kun je je daarin vinden, en heb je ze vandaag gemist, dan moet je morgen zeker een kijkje gaan nemen in Het Patronaat. ´Strak´ is misschien niet het woord, maar een metronoom zou de primale kracht die van dit trio uit gaat alleen maar inperken. Rawk ´n roll vrienden, niets meer en niets minder. 

MIN
Misschien is een uur speeltijd wat lang voor dit slag van oerrock, maar deze mening wordt duidelijk niet gedeeld door de mensen die voor het podium staan te springen.

CONCLUSIE
Dit werkt beter dan Red Bull. Kick out the jams, motherfuckers!