Roadburn 2013: goede balans tussen keiharde en relaxte stoner met Golden Void

Fijne stonerrock in met wietdampen gevulde Green Room

Clemens Lambermont ,

“This is the best fucking festival ever”, roept de frontman na twee nummers. Misschien komt het ook wel omdat er dit soort muziek gespeeld wordt. Golden Void brengt in ieder geval hele coole stonerrock naar de kleine zaal. Of misschien is het wel gewoon cool omdat er zo ontzettend hard geblowed wordt door het publiek. Ach ja, stoner…

CONCERT
Golden Void, Green Room, zondag 21 april
 
MUZIEK
Stoner met een veel  60’s en 70’s psychedellica. Kortom: hard gaan met een vintage randje. Groovy.

PLUS
Ondanks dat de zanger aangeeft dat ze pas twee uur aanwezig zijn, en een behoorlijke jetlag hebben, is de band niet echt van het subtiel beginnen. Gewoon als een gek harde riffs door de kleine zaal rammen om halverwege de nummers over te gaan op soulvolle breakdowns. En hier laat vooral de zanger/gitarist zijn skills zien. Solo’s met gigantische hopen flanger en wah eroverheen met behoorlijke Hendrix en Clapton invloeden. Het haalt net de scherpe randjes weg van een verder vrij lompe sound.
 
MIN
Halverwege het optreden leren we dat de zanger al een paar jaar een relatie heeft met de toetseniste (ze leerden elkaar op Roadburn kennen, aaaaw). Je kan je echter wel af gaan vragen hoe goed hun relatie is als je kijkt naar de rol van het orgel in de set; in een hoekje gepropt, bijna niet te horen behalve bij de wat rustigere stukken. Jammer, wat meer orgel had het geheel misschien meer richting psychedelica gestuurd.  
 
CONCLUSIE
Stoner met veel hardrock, leuk maar jammer dat het niet zo psychedelisch klinkt als het had kunnen zijn.