#Roadburn 2013: Eternal Tapestry laat Het Patronaat in het duister tasten

Experimentele band werkt soundscapes volledig in het donker af

Dirk Stolk ,

Gestructureerde ritmes worden aangevuld met geïmproviseerd gitaargeweld en geëxperimenteerde lagen ambient. Hierdoor bouwt Eternal Tapestry een geluidsmuur, welke middels soundscapes lang aangehouden wordt.

CONCERT
Eternal Tapestry, Het Patronaat, vrijdag 19 april

MUZIEK
Eternal Tapestry brengt een overdonderende muur van zwaar experimentele geluiden, welke samengevoegd een soundscape vormen die bijna het gehele optreden aanhoudt. Het gevoel hiervan komt goed tot z'n recht tussen de belichte glas-in-loodramen in Het Patronaat, aangezien de band al het overige licht in de zaal uit laat. Op de achtergrond bewegen vage visuals mee op de maten van deze harde en vooral dromerige klanken.

PLUS
De drummer kent een onuitputtende bron van energie, aangezien hij van de eerste tot de laatste noot erg steady de maat vasthoudt, zonder er ook maar een te missen. Tegen het einde van de set komt er zelfs een toegankelijker geluid naar boven drijven, wat haast zomers overkomt.

MIN
Electric Wizard staat haast tegelijk in 013, wat -mede dankzij een trage start van de set- voor een vlugge leegloop zorgt en de zaal nog niet eens halfvol achterlaat.

CONCLUSIE
Boeiend van begin tot eind, mede dankzij het mysterie van de duisternis, het gebruik van de beelden op de achtergrond en de geluidsmuur dankzij synthesizer-achtige apparaten, steady drums en meer dan goede gitarist.