#Roadburn 2013: Elder is episch

Zware psychedelische betovering door Boston's drietal

Dirk Stolk ,

De rij voor Het Patronaat verklapt al dat het geluid van Elder menig Roadburners aanspreekt. Vanaf 2005 maken de Amerikanen zware psychedelische stoner metal; het trio vuurt gitaarwerk in de vorm van grootschalige soundscapes op het publiek af.

CONCERT
Elder, Het Patronaat, zaterdag 20 april

MUZIEK
Hoewel de bassist en drummer essentieel zijn voor het stevige geluid, vallen deze enigszins naar de achtergrond dankzij de aanwezigheid van gitarist Nick DiSalvo. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het een negatief punt is. Sterker nog, middels deze epische aanwezigheid sleept Elder de enthousiaste reacties nummer na nummer binnen. "Sounds like Ufomammut fucking Black Sabbath sideways", schreef Thrasher Magazine al eerder. Invloeden van beiden -in een wat psychedelischer jasje- evolueren tijdens de show in Het Patronaat tot soundscapes van wereldklasse.

PLUS
Frontman DiSalvo vult in zijn eentje de gitaarpartijen voor twee personen in, terwijl de ritmesectie onzichtbaar het eigen ding doet. Niet veel poespas is nodig om het uitzinnige publiek uit Elder's hand te laten eten.

MIN
Ook zonder zang zou het optreden al tot een van de hoogtepunten van het weekend berekend worden.

CONCLUSIE
Elder is episch, meer woorden zijn niet nodig.