3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

, Redactie 3voor12/Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Met honderden artiesten uit alle windstreken is Incubate natuurlijk hét muzikale (en ook buitenmuzikale) evenement van deze maand. Daarnaast opent Paradox met een spetterend programma zijn vernieuwde deuren en is er ook op andere plekken in de stad genoeg te doen. Geen rust voor de muziekfanaat in september kortom.

RUTGERFEST 2012 – 1 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Heb je altijd al stiekem verlangd naar een feestelijk samengaan van negentiende-eeuwse kostuums en coiffures met hedendaagse punkrock? Het aan het begin van de maand gehouden RutgerFest voorziet in deze eigenaardige behoefte. Dit jaar niet langer in een lokaal achtertuintje, maar voor eenieder toegankelijk in Little Devil. Bolhoed op de kop en gaan met die banaan.

MANATEES + FEHLER – 5 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Liefhebbers van duistere dissonanten en zware herrie kunnen zich vier dagen later melden op hetzelfde adres, alwaar het Britse trio Manatees en onze zuidelijke helden van Fehler je oren vakkundig zullen mishandelen. Daar hoef je ze nog niet eens voor te betalen, dus geen reden om deze woensdag verstek te laten gaan.

OPENINGSWEEKEINDE: PARADOX 2.0 – 7 & 8 SEPTEMBER, PARADOX
Muziekpodium Paradox heeft deze zomer verbouwd en wijdt de gemoderniseerde ruimte dit weekeinde uitbundig in met een uitgebreid muziekprogramma, met onder meer het scheidende kwintet van Paul van Kemenade, een gratis optreden van lokale countrytrots Bradley’s Circus en solo- en samenspel van Harmen Fraanje, Eric Vloeimans en Tuur Florizoone. Verplichte kost.

NEW IVORY – 8 SEPTEMBER, STAGE01 013
Mocht je indierock prefereren boven improvisatie, dan kun je jezelf deze avond vervoegen bij New Ivory in Stage01. Fris, fruitig, dansbaar en dusdanig vers van de pers dat je er naar alle waarschijnlijkheid nog nooit van gehoord hebt, maar dat is ook niet erg, want de show van deze hippe jongelingen uit Londen is gratis. Daar kun je jezelf dus geen buil aan vallen.
INCUBATE – 10 T/M 16 SEPTEMBER, OVERAL IN DE STAD
Zonder Incubate is september verre van compleet. Naast grote namen als Mogwai, Buzzcocks en Laibach heeft de festivalorganisatie wederom een keur aan even fascinerende als obscure acts weten te strikken, terwijl er ook op andere cultuurvlakken enorm veel in de stad te doen is. Misschien is zelfs je moeder van de partij: daar kun jij vanzelfsprekend niet bij achterblijven.

KANTOR TZAR COLLECTIF – 19 SEPTEMBER, CUL DE SAC
De naam doet wellicht vermoeden dat we hier met een Oost-Europese zigeunerband te maken hebben, maar in werkelijkheid is het Kantor Tzar Collectif een duo uit Dublin met een bijzondere kijk op eigentijdse alternatieve gitaarmuziek. Hoe dat klinkt, kun je vandaag gratis en voor niets zelf uitvinden in Cul de Sac.

FLYING COLORS – 20 SEPTEMBER, DOMMELSCH ZAAL 013
Drumfenomeen Mike Portnoy dankt zijn wereldfaam natuurlijk aan Dream Theater, het progressieve vlaggenschip dat hij enige tijd geleden vaarwel moest zeggen. Sindsdien heeft de Amerikaanse workaholic echter allerminst stil gezeten, en nu staat hij in 013 met zijn nieuwe project Flying Colors, gevuld met klinkende muzikantennamen. De liefhebber weet genoeg.

THE TAILDRAGGERS – 22 SEPTEMBER, KAFFEE LAMBIEK
Twee dagen eerder kunnen lieden die zangers/liedschrijvers een warm hart toedragen hun lol al op bij Zes Haren, Zes Snaren in ditzelfde café, vandaag is het feest voor adepten van ouderwetse rock ‘n’ roll. The Taildraggers staan garant voor een zuidelijk gekruide show waarin iedere rockfanaat wel iets van zijn gading kan vinden.

REVENGE OF THE ROCK & ROLL MONSTERS – 23 SEPTEMBER, DOMMELSCH ZAAL 013
Heb je jouw rockportie dan nog niet gehad, dan kun je de dag erna in de grote zaal van 013 terecht bij de onvermoeibare helden van Peter Pan Speedrock, die vandaag steun krijgen van het welbekende Karma To Burn en enige nieuwlichters uit Texas genaamd Honky. Dat moet haast wel een heerlijke gehoorontstoppende aangelegenheid worden.

EF + THE BLACK ATLANTIC – 26 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
Zowel de postrockers van EF als de sfeermakers van The Black Atlantic zijn ondertussen geen onbekenden meer voor de trouwe 013-bezoeker. Vandaag staan beide groepen tezamen in de Kleine Zaal voor het luttele bedrag van zeven euro. Langskomen en je laten betoveren is derhalve het onvermijdelijke devies.

JUJU BROTHERS – 28 SEPTEMBER, PARADOX
De multiculturele gedachte ligt al jaren onder vuur, maar sommige bands gaan gelukkig gewoon stug door met het vermengen van geluiden uit alle hoeken van de globe. Sinas is daar een goed voorbeeld van, en de percussionist van dat ensemble heeft nu samen met zijn broer het Afrikaans georiënteerde JuJu Brothers opgericht. Met iemand als Goudsmit op gitaar kan dat niet fout gaan.

ALASCA – 29 SEPTEMBER, STAGE01 013

Als we op de woorden van de frontman van Fleet Foxes en Leo Blokhuis afgaan (en waarom zouden we dat niet doen), moet AlascA één van de grote beloftes van vaderlandse bodem zijn. Deze zaterdag kun je de jongemannen nog in Stage01 zien, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen. Grijp dus die kans voor het te laat is. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg