Yukon Blonde overtuigt in matig gevulde Stage01 Yukon Blonde overtuigt in matig gevulde Stage01

Dromerige hap-slik-weg folk gaat er goed in

, Jeffrey Steijns

Yukon Blonde overtuigt in matig gevulde Stage01

Dromerige hap-slik-weg folk gaat er goed in

Jeffrey Steijns ,

Terwijl menig Tilburger op het terras onder het genot van een drankje van de zon geniet, vormt de kleine zaal van de 013 het decor voor een internationale act. De Canadezen van Yukon Blonde, bestaande sinds 2005, doen voor het eerst Tilburg aan. En slechts dertig toeschouwers zijn er getuige van.

Yukon Blonde

Yukon Blonde

Toegegeven, de Stage01 van de 013 is niet het grootste poppodium dat ons land rijk is, maar de opkomst van vanavond is bijzonder laag. Bij Capeman, dat het voorprogramma verzorgde, was het aantal toeschouwers zelfs op twee handen te tellen. Ongestoord bracht het Amsterdamse viertal hun indiemuziek, afkomstig van het debuutalbum ‘Stand In, Cause Trouble’, ten gehore. Inclusief hun hit ‘Science’, die regelmatig op 3FM langskomt. Ondanks het kleine publiek en de enorme hitte in de kleine zaal lijkt frontman Darko Tadic het uitstekend naar zijn zin te hebben. Vol energie zingt, danst en springt hij in het rond, om enkele minuten later de talloze zweetdruppels van zijn voorhoofd te vegen. “Van dansen ga je zweten, maar doe toch maar”, luidt zijn advies. Niet veel later verdwijnt zijn blouse van het podium.

Yukon Blonde

Yukon Blonde

De mannen van Yukon Blonde hebben zich beter aan het tropische klimaat in de zaal aangepast. Gehuld in hemdjes en korte broeken betreden zij het podium en doen ze hun ding. En dat ding is bijzonder aangenaam. Makkelijk te verkroppen en dromerige indienummers die buiten in het zonlicht nog meer tot hun recht zouden komen. Het viertal speelt met name muziek van hun laatste album Tiger Talk, maar met nummers als ‘1000 years’ en ‘Brides Song’ komt er ook ouder werk aan bod. Dat laatste nummer vormt met een uitstekend uitgevoerde outro het muzikale hoogtepunt van de avond. Bij hun laatste single ‘Stairway’ gaan echter de meeste voetjes van de vloer. Hoofdverantwoordelijken hiervoor zijn de mannen van Capeman, die zich, gehuld in luchtigere kleding, in het publiek hebben gevoegd. Ze krijgen de nodige toeschouwers zover deel te nemen aan deze feestvreugde.

Yukon Blonde

Yukon Blonde

De mannen van Yukon Blonde hebben, net als het voorprogramma Capeman, geen steek laten vallen. Toch is het geen avond die men nog lang zal heugen. Die oorzaak ligt namelijk bij de lage opkomst. Zondag 1 juli komen de Canadezen weer naar Nederland voor een optreden op het Metropolis Festival te Rotterdam. Ongetwijfeld voor het oog van meer dan dertig muziekliefhebbers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg