Timmietex komt hard en ‘zoetjesoan’ bij CD-release Timmietex komt hard en ‘zoetjesoan’ bij CD-release

“Jullie maken mij zo gelukkig”

, Nienke Oggel

Timmietex komt hard en ‘zoetjesoan’ bij CD-release

“Jullie maken mij zo gelukkig”

Nienke Oggel ,

De meest langverwachte hiphoprelease in the game werd vanavond gepresenteerd in de thuishaven van rapper Timmietex: 013. Het bleek dan ook een echte thuiswedstrijd te zijn. Een vast team aan stabiele teamspelers (o.a. Tjerkovara, Boef en de Gelogeerde Aap en Fotosynthese) ondersteunt de Tilburgse rapper in de presentatie van zijn authentieke en toch vernieuwende album: Texus Ranger.

FOTOSYNTHESE 
Amper uit zijn eigen CD-release van zijn plaat ‘Los’, staat de 19-jarige Fotosynthese alweer klaar om zijn main man Timmietex te supporten. Samen met Benz, bekend van KGV, neemt hij het publiek mee op een kleine tocht door zijn album. Het publiek laat zich in het begin wat moeilijk meetrekken, mede door het feit dat het album door haar nieuwheid nog relatief onbekend is, maar Fotosynthese heeft een vlotte babbel en krijgt bij de single Los - naar het gelijknamige album - het snel groeiende publiek mee. Hij mag trots zijn, hij laat de snel groeiende crowd opgewarmd achter voor Timmietex.

TIMMIETEX
De kleine zaal van 013 is inmiddels goed vol, en als Diggy Dex wederom op het podium verschijnt weet iedereen hoe laat het is: Timmietex Texus Ranger Chuck Norris-tijd. Alles aan Timmietex (Tim van Dongen, 1985) spreekt vanavond dankbaarheid uit. Hij laat duidelijk aan zijn publiek merken dat zijn CD-release mede dankzij hun onaflatende steun tot stand is gekomen. Het publiek geeft die liefde meer dan terug. Bijna op geen album is zo met smart gewacht als op Texus Ranger van Timmietex. Hij trapt zijn show af en dat gaat gelijk lekker. De mensen in de zaal zijn duidelijk liefhebbers want niemand staat stil en op sommige momenten ontstaat er zelfs een kleine pit. Na een paar nummers roept Timmietex Renske erbij, die niet alleen een fantastische stem heeft maar ook de vriendin is van producer Ben Jur, die zich verdekt opstelt achter de draaitafels. Renske blijft in the picture want ze doet ook mee op Tantu Spange Tatta. Geen volledig nieuw nummer voor het publiek natuurlijk, maar in nieuwe versie met support van Diggy Dex en Big2 te vinden op zijn album. Goed om te merken dat Timmietex ook nu zijn eigen stijl trouw blijft; hij blijft zichzelf in tekst, beats en scratches. Dat laatste is grotendeels te danken aan DJ DNS, een turntablist die de show soepeltjes aan elkaar draait.

Na een tijdje gebeurt het onvermijdelijke: Boef en de Gelogeerde Aap betreden het podium. Een langlopende vriendschap wordt weer aangehaald en dat geeft een warm gevoel. “Door deze man ben ik begonnen met rappen”, deelt de Gelogeerde Aap met ’t publiek, en dat kan begrijpelijkerwijs op groot gejuich rekenen. De twee hiphopgrootheden laten hun hit ‘Wij Zijn’ horen en niet lang daarna volgt natuurlijk Kruikenzeikers, de onofficiële Tilburgse anthem. Helaas zonder Meneer C., die in het nummer de rauwe kant van Tilburg laat zien. Wat overblijft is een echt Brabants feestje, waarbij iedereen gelijk is en de helft van het publiek op het podium staat. Timmietex zou Timmietex niet zijn als er niet de nodige liters bier doorheen zouden gaan op het podium. Maar, joviaal als hij is, deelt hij zijn bier met liefde met het publiek. Zij betalen op hun beurt deze gunst terug door hem in een crowdsurf naar de bar te dragen omdat het bier op het podium op is. Daarnaast wordt regelmatig de stand van de Champions League gedeeld en wordt natuurlijk het (toen bijna) gepromoveerde Willem II goed gepromoot. Fotosynthese voegt zich nog bij Timmietex op het podium om hun oude hitje Spel en de nieuwe potentiële hit Ver te doen. Als Timmietex even later zijn hit Roundhouse Kick inzet is het feest compleet. Iedereen is los en doet mee.

“Ik ben helemaal kloar mee jullie!”, roept Timmietex voordat hij voor de laatste keer Tantu Spange Tatta inzet, maar zijn gezicht laat iets anders zien, want gelijk daarop roept hij: “jullie maken mij zo gelukkig !“. En dat vat de avond prima samen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg