De Kling is uitgeragd De Kling is uitgeragd

Tijdgebrek breekt garagepunkers op

, Freek Verhulst

De Kling is uitgeragd

Tijdgebrek breekt garagepunkers op

Freek Verhulst ,

“Dames en heren, wij kappen ermee. Houdoe en bedankt voor alles! Lotte, Bart en Joep” Zo maakte De Kling vandaag op haar facebookpagina haar eigen einde bekend. Kort, krachtig en duidelijk, zoals we van De Kling gewend zijn, maar dat laat wel ruimte voor vragen. 3voor12/Tilburg sprak met drummer Joep Schmitz.

“Het is klaar, finite. Als je tweeëneenhalf jaar lang met zoiets bezig bent, ben je er blijkbaar op een gegeven moment gewoon klaar mee”, vertelt Schmitz. “We kregen het ook allemaal druk met andere dingen. Lotte werkt tegenwoordig in Amsterdam, Bart werkt in het weekend bij een geluidsbedrijf en ik ga het als het goed is nu heel druk krijgen met Yama. Maar het is niet zo dat ik er daarom mee gestopt ben, hoor. Ik vond het juist wel fijn om een band te hebben als De Kling, om gewoon lekker ruig te raggen.”

Volgens Schmitz ging het ook in het repetitiehok steeds stroever. “We hadden moeite met nieuwe nummers schrijven en dat hadden we al vaker gehad. Het was gewoon op.” Dat wil trouwens niet zeggen dat de heren en dame elkaar nu naar het leven staan. “We waren het er allemaal over eens. Het is heel vredig gegaan, het had gewoon geen nut meer.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg