3voor12/Tilburg Tipt! 3voor12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand mei

, Wouter de Waal

3voor12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand mei

Wouter de Waal ,

Dat er in mei veel - zeker ook kleinere - concerten op stapel staan, mag geen verrassing heten. Dit jaar presenteren echter bovendien verscheidene regionale acts een nieuwe plaat (Faal, Timmietex, De Kling) en daarbovenop heb je nog het jaarlijkse No Sleep ‘Til Burg festival en andere lokale initiatieven. Genoeg kansen dus om je plaatselijke muziekhelden en –organisatoren te steunen.

ERIC SARDINAS + GINGERPIG – 2 MEI, KLEINE ZAAL 013
Mei is ook een beetje de maand van de gitaarhelden, met halverwege de maand optredens van Michael Schenker (bekend van onder andere Scorpions en UFO) in 013 en Allan Holdsworth in Paradox. Deze woensdag kun je al uit je dak gaan bij bluesrock-snarenplukker Eric Sardinas, voorafgegaan door het geweldige Gingerpig (met ex-Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker).

INCUBATED 17 – 3 MEI, PARADOX
De zeventiende editie van Incubated is voer voor de liefhebber van rammelende garagerock met een programma bestaande uit Sic Alps en Dan Sartain, beide afkomstig uit de Verenigde Staten. Laat die trommelvliezen maar scheuren. Heb je echter meer behoefte aan iets warmbloedig Argentijns, dan kun je deze zelfde avond in Cul de Sac terecht bij het enthousiaste Negritos.

THE JACKS - 4 MEI, CUL DE SAC
2012 lijkt het jaar te worden voor de powerrockers van The Jacks. De Tilburgse formatie trad op bij Giel Beelen, De Wereld Draait Door en de band is geselecteerd voor de Popronde. Tussen de bedrijven door heeft het viertal de tijd gevonden om te werken aan nieuw materiaal, dus wie weet wordt de Cul de Sac daarmee nog verrast. Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten; de entree is gratis.
 
NO SLEEP ‘TIL BURG – 6 MEI, KLEINE ZAAL + STAGE01 013
Liefhebbers van dansgeweld kunnen de nacht hiervoor al terecht bij de DJ Bash, deze dag is het tijd voor het lokale bandtalent. De staalkaart die het gratis festival ditmaal biedt, oogt zeer divers: van de opgewekte powerpop van The Light Brigade tot het extreme beukwerk van Slakkengang en van de klassieke klanken van Mercy Seat tot de stoner van Yama. Gegarandeerd verrassend.
 
CASTLE – 9 MEI, LITTLE DEVIL
Weer meer dan genoeg te doen in Little Devil deze maand, maar het meest bijzondere concert in mei is misschien wel dat van Castle: duistere stoner uit psychedelisch wereldcentrum San Francisco, met vrouwelijke vocalen die de geesten van Blake en Baudelaire oproepen. Vrienden van het occulte weten waar ze deze avond moeten zijn.
 
ATARAXIE + FAAL + OPHIS – 11 MEI, STAGE01 013
Zwart kwaliteitslabel Ván (onder andere bekend van The Devil’s Blood) is verantwoordelijk voor de nieuwe release The Clouds Are Burning van rijzende doomster Faal uit Brabant. Vandaag komt de band dat album met trots presenteren, gesteund door de Franse en Duitse geestverwanten van Ataraxie en Ophis. Doemdenkers verzamelt u.
 
KINDERGARTEN – 12 MEI, STADSPARK TILBURG
Met Kindergarten is Tilburg weer een feestje rijker. Onder het motto ‘Never Grow Up’ presenteert het festival een keur aan internationaal gerenommeerde elektronische dansacts, die het jeugdige hart ongetwijfeld sneller zullen doen kloppen. Regen is er afgelopen maand al genoeg geweest, dus het zonnetje straalt vast ook als je deze zaterdag door het stadspark struint.
 
KONTRAST #3 – 16 MEI, KLEINE ZAAL 013
Voor een viertal professionele liveshows van eigen bodem kun je jezelf deze woensdag gratis en voor niets melden bij de Kleine Zaal in 013, waar niemand minder dan Boef En De Gelogeerde Aap, Major Tom, Lemontrip en Olaf Stuut zullen laten zien dat ze niet alleen weten hoe te musiceren, maar ook hoe hun publiek te amuseren met visuele hoogstandjes en sociale media.
 
AVONTUURLIJKE MUZIEK: VLEK 02 – 17 MEI, PARADOX
Achter VLEK gaat een verzameling illustere improviserende muzikanten uit Tilburg en omgeving schuil: Aron Raams, Bert & Jacq Palinckx, Pascal Vermeer, Hans Sparla, Jeroen Doomernik, Edward Capel en Bart van Dongen. Zet deze heren bij elkaar en je krijgt een muzikaal vuurwerk, waarvan je deze dag kosteloos live getuige kunt zijn.
 
TIMMIETEX (ALBUMRELEASE) – 19 MEI, KLEINE ZAAL 013
Zijn ode aan Tilburg en hare inwoners ‘Kruikenzeikers’ waart al een tijdje rond over het web, maar nu is het dan tijd voor de presentatie van de volledige langspeler ‘Texus Ranger’. Geholpen door de matties van Fotosynthese, Diggy Dex, Eredivisie en Evenwicht gaat rapper Timmietex daar vast een feestje van maken dat je niet licht zult vergeten.
 
DE KLING + RICHIE DAGGER + FILLER – 24 MEI, CUL DE SAC
Het punkrocktrio De Kling behoeft eigenlijk geen introductie meer in deze contreien. Met het winnen van de Lucas Dec Bokaal in de Cul enkele jaren terug heeft de band het recht verworven haar verse EP daar live aan het publiek te brengen. Met ondersteuning van genregenoten Richie Dagger en Filler moet dat wel een toffe avond opleveren.
 
BENEFIETCONCERT KWF KANKERBESTRIJDING – 27 MEI, STAGE01 013
‘Doorgaan Is De Optie’, zo denken ook een keur aan lokale bands als Nuclear Sushi, INK, Note, The Dust Connection, State My Case, The Covering en The Lucky Dice. Komt dat zien, niet alleen om je steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker, maar ook om gewoon een paar steengoede lokale bands in het harde genre voor een verwaarloosbare prijs aan het werk te zien.
 
INTERNATIONAL GIPSY FESTIVAL – 28 MEI, INTERPOLISTUIN
Zoals gebruikelijk staat ook dit jaar de Pinkstermaandag in het teken van het International Gipsy Festival. Op deze zestiende editie gaan Taraf De Haïdouks & Kocani Orkestar een muzikaal monsterverbond aan onder de noemer Band Of Gypsies, maar zelfs afgezien daarvan zijn er meer dan genoeg virtuoze zigeunergroepen uit alle windstreken te bewonderen. Kom en sta versteld.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg