3voor12/Tilburg Tipt! 3voor12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

, Wouter de Waal

3voor12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

Wouter de Waal ,

Het hoogseizoen voor binnenconcerten is bijna voorbij: zeker in de tweede helft van juni zijn ze dun gezaaid (de programmering in Paradox stopt dan zelfs). De eerste paar weken van de maand is er echter nog genoeg te beleven in alle hoeken en gaten van Tilburg, en daarna is het natuurlijk tijd voor Festival Mundial. Geen reden tot klagen dus.

HEARTBEAT PARADE – 1 JUNI, STAGE01 013
Voor grote namen als Marilyn Manson, Evanescence en Rise Against die later deze maand het podium betreden, kun je weliswaar geen kaartjes meer krijgen, maar ook qua kleinere optredens heeft 013 in juni genoeg te bieden. Om het complexe instrumentale combo Heartbeat Parade uit Luxemburg te zien heb je zelfs helemaal geen toegangsbewijs nodig, want de entree is gratis.
 
FEAR FALLS BURNING – 2 JUNI, PARADOX
Gitarist Dirk Serries neemt voor de albumpresentatie van Disorder Of Roots een laatste keer het alias Fear Falls Burning aan. Daarna is het gedaan met dat project, maar niet voordat de Vlaming gesteund door drummer Tim Bertilsson plus lokale helden Frank Kimenai en Michiel Eikenaar op bas en vocalen Paradox nog eenmaal op zijn grondvesten heeft doen schudden. Uniek concert.
 
BLUE FISH – 6 JUNI, CUL DE SAC
Dat het bij samenzang vaak een voordeel is om familie van elkaar te zijn, is in de popwereld al overtuigend bewezen door onder andere de Beach Boys. Vandaag kun je in de Cul beluisteren of ook de drie broers en zus Teekens een dergelijke overweldigende vocale prestatie weten neer te zetten – en daar hoef je nog niet eens voor te betalen.
 
INCUBATED 18 – 7 JUNI, PARADOX
Een stevig programma met twee illustere namen op het affiche deze achttiende Incubated editie. De maffe Finnen van Circle kennen we al van Roadburn en Incubate zelf, waardoor we weten dat deze geestverruimende rockers garant staan voor een heerlijk maffe show. Harvey Milk is een zware Amerikaanse band die reeds twee decennia een cultstatus heeft: ook niet te missen dus.
 
EXPOSED – 7 JUNI, STAGE01 013
Kunnen je gevoelige oortjes al dat harde werk in Paradox niet aan, dan biedt 013 deze donderdag een aanlokkelijk alternatief: drie lokale bands uit de oefenruimten van het poppodium, gratis en voor niets te bezichtigen. Awash speelt semiakoestische pop/rock, The Light Brigade legt zich toe op melodieuze power pop en NV PIFF laat zich inspireren door punk, indie en covers.
 
EARLY MAN + WAINGRO – 10 JUNI, LITTLE DEVIL
Brooklyn, New York is vooral beroemd om zijn hardcore, maar vormt ook de geboortegrond van het enthousiaste heavy metal gezelschap Early Man. Tegenwoordig opereren de mannen echter vanuit Los Angeles en vandaag kun je ze aan het werk zien in Little Devil. Logge ondersteuning komt van het vrolijke Brabantse stonerrock trio Waingro.
 
LISA CUTHBERT – 14 JUNI, LITTLE DEVIL
Heel anders is het concert dat vier dagen later op dezelfde plek wordt gegeven. Lisa Cuthbert is een Ierse zangeres, pianiste en liedschrijfster die zich in haar nieuwste werk laat inspireren door verhalen van ‘gevallen vrouwen’ die in haar land gedurende de negentiende en twintigste eeuw werden weggestopt in streng katholieke gestichten. Zware kost dus, maar erg de moeite waard.
 
THE KIK – 15 JUNI, KLEINE ZAAL 013
Het deels uit Tilburg afkomstige The Kik heeft onlangs een leuke langspeler uitgebracht. Als je wil weten hoe die live klinkt, moet je vandaag zeker even in 013 gaan kijken. Liefhebbers van het vroege werk van The Beatles zullen zich zeker geen buil vallen aan de opgewekte ‘nederbiet’ van dit fabuleuze viertal. Verder vermaak komt van Ricky DeSire.
 
FESTIVAL MUNDIAL – 16 & 17 JUNI, LEIJPARK
Nee, er zal dit jaar geen ‘Troy’ over de velden van het Leijpark schallen, maar er blijven nog redenen te over om dit weekend naar Festival Mundial af te reizen. Of je nu van reggae (Stephen Marley, Ziggi Recado), hardcore/punk folk (Dropkick Murphys), Balkan Beats (Amariszi, Kasha Nasha), Afrikaanse snaren (AfroCubism, Habib Koité) of singer/songwriter (Blaudzun) houdt.
 
BLACK LABEL SOCIETY – 18 JUNI, DOMMELSCH ZAAL 013
Verwelkomde 013 vorige maand nog Eric Sardinas en Michael Schenker, deze maand blijkt het alweer tijd voor de volgende gitaarheld. Achter Black Label Society gaat immers de zwaar behaarde Zakk Wylde schuil, die lange tijd de snaren beroerde bij ‘connaisseur’ Ozzy Osbourne. Dat kan bijna niet anders dan een explosieve show worden.
 
SATANS MINEONS + KNIFE CUTTER + CRACKS IN THE WALL – 26 JUNI, HALL OF FAME
Veel is er niet te doen op concertgebied de laatste helft van de maand (hoewel liefhebbers van Rockacademie en aanverwante presentaties nog ruimschoots aan hun trekken komen in 013), maar Hall of Fame heeft voor deze dinsdag toch een interessant drietal bands weten te strikken. Satans Mineons, Knife Cutter en Cracks In The Wall zullen de zaal zeker uit haar voegen rocken.
 
BRRRAP #3 – 29 JUNI, STAGE01 013
Liefhebbers van hiphop in de moerstaal kunnen aan het einde van de maand in Stage01 uit hun dak gaan op een keur aan acts als het in deze regionen welbekende Fotosynthese en het Belgische Safi & Spreej. Aan je krappe portemonnee hoeft het niet te liggen, want je hoeft slechts evenveel euro’s neer te tellen als er R’s in de naam van dit evenement staan. Komen dus.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg