Zondagsrust wreed verstoord door Weekend Nachos in Little Devil Zondagsrust wreed verstoord door Weekend Nachos in Little Devil

Wojczech en Bitterness Exhumed dragen ook hun steentje bij

, Wouter de Waal

Zondagsrust wreed verstoord door Weekend Nachos in Little Devil

Wojczech en Bitterness Exhumed dragen ook hun steentje bij

Wouter de Waal ,

Wie afgelopen zondag behoefte had aan een stevige pot hardcore- en grindgeklepper, kon zich in Little Devil vermeien bij Weekend Nachos, Wojczech en Bitterness Exhumed, die een drietal korte maar puike concertjes verzorgden.

BITTERNESS EXHUMED
Door verkeersperikelen zijn de oosterburen van Bitterness Exhumed vandaag enigszins vertraagd, maar wanneer ze hun weg naar het podium eenmaal gevonden hebben, mogen ze meteen het spits afbijten. De mannen rollen een naar begrippen van deze avond relatief loom en zwaar hardcore tapijt uit over de reeds opvallend talrijke aanwezigen, waarbij verschillende bandleden voor het podium tekeer gaan teneinde het publiek meer bij het gebeuren te betrekken. Dat neemt echter over het geheel genomen nog een tamelijk kalme pose aan. Desalniettemin een heel aangename start van de avond.

WOJCZECH
Bij het vervolgens aantredende Wojczech is van traagheid geen spoor te bekennen. Hoewel we hier in tegenstelling tot wat de bandnaam doet vermoeden niet met Polen, maar met Duitsers te maken hebben, heeft de groep zeker het hardwerkende karakter dat we hier te lande met onze Slavische vrienden zijn gaan associëren. Een immense bak grindgeraas wordt in een onmogelijk hoog tempo uitgestort over de aanwezigen, die het geheel enigszins verbluft gadeslaan. Het wat ontoegankelijke en eenkennige karakter van de muziek verhindert echter een omvangrijke publieksparticipatie, ook al staat ook deze band dicht tegen de bezoekers te spelen.

WEEKEND NACHOS
Pas wanneer de Amerikanen van Weekend Nachos op de planken verschijnen, begint een deel van de aanwezigen (vooral degenen met petten op en grote gaten in de oren) druk voor het podium op en neer te lopen, onderwijl wild met de ledematen zwaaiend. Het laat zich ook wel raden waarom, want deze prettig ranzige lieden beheersen het vermogen hun vaak ultrakorte geluidsuitbarstingen van een dynamische en meeslepende opbouw te voorzien, waardoor je welhaast tot meebewegen wordt gedwongen. Een weinig vreedzaam, maar buitengewoon energiek slot van een geslaagde zondagavondsamenkomst.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg