Hammers energiek, maar erg summier in Little Devil Hammers energiek, maar erg summier in Little Devil

Hardcore band uit Manchester raast door repertoire

, Wouter de Waal

Hammers energiek, maar erg summier in Little Devil

Hardcore band uit Manchester raast door repertoire

Wouter de Waal ,

Eenieder die behoefte had aan een stevige adrenalinestoot voor het weekend, was afgelopen donderdagavond bij Hammers aan het juiste adres. Je moest echter wel snel zijn, want voor je het wist was de band alweer van het Little Devil podium verdwenen.

Hammer

Hammer

 Zoals gebruikelijk bij concerten in dit café duurt het even voor het Engelse drietal op de planken verschijnt, maar gelukkig is het deze avond geen straf om buiten op het terras rond te hangen. Wanneer de groep tegen tienen uit de startblokken schiet, is het wel meteen raak met een reeks rappe hedendaagse hardcore nummers die het nodige te danken hebben aan het vlotte roffelwerk van een Mastodon en de zwaarte van een Neurosis. In een vrolijk eerbetoon aan zijn Britse wortels heeft men wat doeken met de cover van Queens ‘A Night At The Opera’ opgehangen, maar dat wil allerminst zeggen dat de band vandaag een avondvullend programma biedt. 

Hammer

Hammer

Integendeel: hoewel de frontman beweert dat men op deze tour nog niet meer publiek heeft getrokken dan dit halfgevulde Little Devil achterzaaltje (wellicht mede dankzij het optreden met Coalesce dat men enige jaren geleden in Tilburg gaf), verleidt dat de band niet om langer dan enkele kwartiertjes te spelen. Een enerverend concertje, dat wel, maar als men hiervoor entree had gevraagd – wat gelukkig niet het geval is – hadden de aanwezigen zich wel eens bekocht kunnen voelen. Misschien dat het trio de volgende keer beter wederom met een ander explosief combo op stap kan gaan om een vollediger concertervaring te bieden. Nu vormt de performance meer een aardig muzikaal tussendoortje voor de mensen die er toevallig bij zijn. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg