3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

, Redactie 3voor12/Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

Redactie 3voor12/Tilburg ,

De zomer is daar, de festivaltijd is aangebroken. Paradox is aan het verbouwen en ook Theaters Tilburg en Hall of Fame hebben deze maand geen concerten op het programma. Thuisblijvers hoeven echter niet te wanhopen: 013 en Little Devil gaan stug door in juli, terwijl De NWE Vorst naast de zomerfilms op donderdag ook enkele Sunny SingerSongwriters Sundays aanbiedt.

MIKAL CRONIN – 3 JULI, STAGE01 013
De maand begint meteen sterk met een gratis optreden van rijzende garagepopster Mikal Cronin op het intieme Stage01 podium van 013. Uitgebreide performances met onder andere Ty Segall en op SXSW doen vermoeden dat we hier wel eens met een indiegrootheid in wording te maken kunnen hebben. Het vaderlandse Traumahelikopter biedt vandaag deskundige ondersteuning.

HAMMERS – 5 JULI, LITTLE DEVIL
Het Britse Hammers maakte enige jaren geleden al indruk in 013, maar besloot helaas niet lang daarna om de handdoek in de ring te gooien. Inmiddels is de hardcore bende echter weer actief en blijkbaar is men Tilburg niet vergeten, want deze donderdag staan ze op de planken in Little Devil. Entree hoef je niet te betalen, dus geen reden om niet te komen.
KING DUDE – 10 JULI, LITTLE DEVIL
Voor een ingetogener, maar niet minder intens concert kun je vijf dagen later op dezelfde plek terecht bij King Dude. Rond de kwesties van liefde, dood en verlossing (de enige wezenlijke thema’s van leven en kunst, zoals Gerard Reve al eens opmerkte) weeft de Amerikaanse zanger/gitarist een duister web van folk en americana. Ga heen en laat je overtuigen.

COCOROSIE FT. RAJASTHAN ROOTS + TEZ – 11 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Met hun uniek eclectische muzikale aanpak hebben de fantasierijke gezusters Casady al talloze hartjes voor zich gewonnen. Of ze getweeën nog niet genoeg noten op hun zang hebben, nemen ze vandaag het Indiase Rasjasthan Roots mee naar 013, terwijl het al even eigenzinnige Daisy Bell het voorprogramma mag verzorgen. Voorkom eeuwige spijt en zorg dat je erbij bent.

JON OLIVA’S PAIN PLAYS ‘HALL OF THE MOUNTAIN KING’ – 13 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Met ‘Sirens’ en ‘The Dungeons Are Calling’ maakte het illustere Savatage begin jaren tachtig naam in de metal underground, vervolgens raakte men het spoor even bijster, maar met dank aan producer Paul O’Neill sloeg de band in 1987 terug met ‘Hall Of The Mountain King’. Nu, een kwart eeuw later, laat frontman Jon Oliva met band horen hoe dat epische album live klinkt.

WEEKEND NACHOS + BITTERNESS EXHUMED + WOJCZECH – 15 JULI, LITTLE DEVIL
Liefhebbers van grind en crust kunnen deze zondag hun hart ophalen bij Weekend Nachos, Bitterness Exhumed en Wojczech in Little Devil. Lekker plakken in een zweterig zaaltje met veel bier, ranzige muziek en navenant publiek, wat wil een mens nog meer? Draai je ongewassen haar dus in een afzichtelijke wrong en kom gezellig langs.

SAINT VITUS – 19 JULI, KLEINE ZAAL 013
De uit Sicilië afkomstige heilige Vitus leefde in de derde eeuw en genas volgens de legende de zenuwzieke zoon van keizer Diocletianus. Op feestjes ter zijner gedachtenis werd vaak uitzinnig gedanst en hij geldt dan ook als schutspatroon van dansers en andere epileptici. Vandaag kun je een sprongetje wagen bij de naar hem vernoemde doomlegende – en bij de jongens van Yama.

SUBHUMANS – 20 JULI, LITTLE DEVIL
Welke Untermenschen vandaag het podium van Little Devil gaan betreden, blijft nog even een verrassing, maar als je de bandpagina’s erop na slaat, lijkt het waarschijnlijk dat het geen Canadezen, maar Engelsen zullen zijn. Hoe dan ook zijn het punkers die reeds tientallen jaren af en aan over de globe rondwaren en vast garant staan voor een ouderwets spetterend feestje.

THE T.S. ELIOT APPRECIATION SOCIETY – 22 JULI, DE NWE VORST
Een week eerder kun je op dezelfde plek al genieten van Bird, deze zondag komt The T.S. Eliot Appreciation Society in het kader van de Sunny SingerSongwriters Sundays langs in de tuin van De NWE Vorst. Je kunt zo binnenwandelen, dus heb je folk talent Tom Gerritsen vorig jaar gemist op Incubate, dan heb je nu alsnog de kans om hem live aan het werk te zien.

MMM PRESENTS: WARBRINGER + SEITA + CONTRAST – 25 JULI, LITTLE DEVIL
Zware metalenkenner Mario geeft deze keer de nieuwe lichting thrash ruim baan, met het Amerikaanse Warbringer op kop. Daarnaast krijgen de in Amsterdam gestationeerde Brazilianen van Seita, de oosterburen van Contrast en de zuidelijke vrienden van Hammerhead gelegenheid zich in Little Devil te presenteren. Dat belooft weer een enerverend partijtje te worden.

D.R.I. – 27 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
“Dirty Rotten Imbeciles!”, zo schreeuwde in de vroege jaren tachtig een woedende vader een jong repeterend bandje toe, dat de uitdrukking prompt als geuzennaam adopteerde. D.R.I. staat sindsdien garant voor een hyperenergieke mengeling van hardcore punk en thrash. Vandaag worden ze gesteund door hun lokale discipelen van Milkman, Toxic Shock en Sex Drive.

HENRY ROLLINS (SPOKEN WORD) – 31 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Geen concert in 013 deze laatste dag van de maand, wel een spoken word performance van hardcore fenomeen Henry Rollins, de oude rot in het vak die reeds decennia zijn visie op de wereld verkondigt, al dan niet op klanken gezet. Dat een puur verbale uiteenzetting van Rollins bijna even spannend is als een optreden van hem met band, kun je vandaag zelf gaan ervaren. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg